Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuud ja sõstrad

Teema Lisatud
Triin: 2005-06-27 10:25:51
Meie aias samuti õunapuid võrgendkoi kimbutamas. Lugesin foorumi postitusi, kuid arusaamatuks jäi, kas tõrjet võib veel teha või mitte? Ubinad juba ilusti küljes. Punasel sõstral on lehtedel mingid ussikesed ljes, kes söövad lehed rootsudeni. Kuidas neist lahti saada? Mustalsõstral on marjad küljas, kuid paljudel põõsastel hakkavad marjad massilieslt lihtsalt kuidagi kärbuma ja kuivama. Mis see on ja kuidas abi saada?
harrastusaednik: 2005-06-27 17:07:23
Arvan, et võib teha võrgendkoi tõrjet küll praegu. Ise tegin ka, sest ega muidu ei saa. Egas siis praegu veel õunu ja marju söö! Ussikesi võiks püüda lihtsalt kokku korjata kui võimalik. Soovitan lugeda "Maalehe" poolt välja antud raamatuid taimekaitsest "Taimekaitse puuvilja- ja marjaaias", siis on veel "Taimekaitse köögiviljaaias" ja "Lillede taimekaitse", väga head raamatud kõik. Seal on head üksikasjalikud selgitused ja kirjeldused.
kiisu: 2005-06-28 14:42:38
ei ole aega otsida kirjandust,kirjutage millega neid praegu pritsida,neid usse ei jõua korjata ja kui puud on veel vanad ja väga kõrged.
harrastusaednik: 2005-06-28 15:58:36
Soovitan Mavrikut, Fastaci, Karated, Decist, ühesõnaga mõnd insektitsiidi. Pritsida nii et ujub. Mustal sõstral kardan, et tuleb oksad üldse välja lõigata. Must sõstar on õrn, kipuvad igasugu ussikesed sisse ja egas neist okstest enam asja saa. Kas lehed ka kärbuvad? Kui kärbuvad, siis parem välja lõigata, nii et tüükaid ei jääks, hea talvituspaik satikatele.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.