Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

umbrohi lillepeenras

Teema Lisatud
algaja: 2005-06-13 10:21:47
On lillepeenar suurusega umbes 5m*5m.Seal igasugu püsikud.Kuidas oleks kõige mõistlikum umbrohtu tõrjuda?Kas ainult käsitsi?Pannakse kooremultsi,pannakse mingit kiviklibu või mida veel?Kas sealt umbrohi läbi ei tule ?Mis oleks kõige parem sellise suure lillelapikese korrashoidmiseks?Tänud vastajaile.
Katrin: 2005-06-13 13:24:07
Multšikihi paksus peaks olema vähemalt 5cm. Kui multšiks kasutatake looduslikke materjale nagu purustatud puukoor, siis tuleks teda igal aastal uuendada ehk juurde lisada, sest looduslik multš aja jooksul laguneb. Tugevamad juurumbrohud nagu naat, orashein, võilill, osi kipuvad siiski multšist läbi kasvama. Umbrohuseemned, sattudes multšitud peenrale aga ei idane. Seega hoiab multš ära seemnetega levivate umbrohtude leviku. Enne multši panekut tuleks antud juhul läbi viia üks korralik rohimine. Eemaldada tuleks võimalikult palju umbrohtude juuri. Kuna peenar on juba olemas, siis ei ole võimalik multšikihi alla panna nt peenravaipa, mis oleks samuti umbrohtude levikut takistanud. Loomulikult on üks võimalus kõik taimed välja kaevata ja kogu peenra uuendamine ette võtta. Sellisel juhul saab multšikihi alla paigutada peenravaiba või geotekstiili, mis takistavad edasiselt umbrohtude levikut. Taimed istutatakse peenrale tagasi sarnaselt maasikataimede istutamisega kilele. Pärast taimede istutamist kaetakse pinnakattematerjal (geotekstiil, peenravaip) multšiga. Lillepeenra uuenduse aeg sõltub konkreetselt lillepeenral kasvavatest taimedest, õigemini õitsemise ajast, sest õitsvaid taimi ei ole otstarbekas üles kaevata. Pigem võiks sellise töö jätta kas augustisse või järgmise aasta kevadesse.
laima: 2005-06-14 12:04:27
pole midagi teha - tahad lilleilu,nokitse ja hari.Kahjuks.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.