Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Tulikas (Ranunculus)

Teema Lisatud
Rohenäpp: 2004-05-03 13:55:18
Juba mitu aastat on minu aias kasvanud kanakoole. Varakevadel õitsedes on ta päris ilus. Niidan teda pidevalt muruniitjaga. Nüüd on ta trüginud ka minu kiviktaimlasse. Raske on temast vabaneda. Andke palun nõu, kuidas sellest tüütust taimest vabaneda.
Aiatark: 2004-05-04 13:24:55
Tulika perekonna taim kanakoole (Ranunculus ficaria) on aias üsna tülikaks kevadiseks umbrohuks. Kanakoolme seemned valmivad ja idanevad meie õnneks halvasti. Kuid kahjuks on tal juurmiste lehtede kaenaldes väiksed sigisibulad. Andmed taime mürgisuse kohta on vastuolulised: eri raamatutes väidetakse, et kanakoole on kas värskelt mürgine, muutub mürgiseks alles viljade valmides või on mürgised vaid tema muguljuured. Kuidas lahti saada? Murust on raske välja kangutada, sest sel juhul tuleb mugujuurikate kättesaamiseks kamarat lõhkuda. Pritsida saaks preparaadiga Starane (laialehiste taimede tõrjeks), juhul, kui muru koosneb vaid kõrrelistest. Kiviktaimlas saaks pritsida nii Staranega kui Roundupiga siis, kui kultuurtaimede ette suudetakse pritsimise ajaks tekitada tõke. Kemotõrje võimaluste puudumisel jääb üle kiskuda taim enne sigisibulate moodustumist koos maasiseste muguljuurikatega välja. Kanakoolme pildi leiate interneti aadressilt http://www.zbi.ee/~tomkukk/rohumaa/tiiu/sld005.htm.
tulilill: 2005-06-10 22:25:41
Kas ja kuidas saaks lahti tulililliest muru sees, ajab ennast kiiresti edasi ja õitsedes ilus kollane küll, aga varsti kogu muru seda täis.
Aiatark: 2005-06-10 23:08:01
Tõenäoliselt on mõeldud kas kibe- või roomavat tulikat. Kui taimed juba võimust võtnud, on mahevõtetega raske lahti saada. Kuna levib ka seemnetega, tuleks niitmist nii varakult alustada, et õis tekkida ei jõuaks.
www.sunsite.ee/taimed/oistaim/kibetul.htm
www.sunsite.ee/taimed/oistaim/rtulikas.htm.
krissu: 2006-06-05 15:06:14
Tere kallid aiapidajad. Mida teha- kuidas tõrjuda roomavat tulikat.
kaja: 2006-06-17 18:27:09
Tahaks ka teada kuidas roomavast tulikast lihtsamini lahti saada, äkki on olemas mingi keemiline vahend?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.