Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roos kibuvitsaks

Teema Lisatud
algaja: 2005-06-09 21:29:02
Kuidas saada aru,kas roos on kibuvitsaks kasvanud. KArdan, et sai külma talvel, roniroos oli igavene võimas, aga nüüd varred veel nii madalad. Millal ta jõuab selliseks suureks nagu möödunud augustis.
Ets: 2005-06-10 15:00:30
Sa tunned selle ära, kas on kibuvits või päris roos, kui nad on kõrvuti. Kibuvitsa lehed on läiketa ja vars rohekam. Minu meelest ei lähe roos kohe korrapealt kibuvitsaks,ikka mõne oksa kaupa.Kui need siis ära lõigata, siis saab ju korda. Minu meelest võimast roniroosi ei lõigatagi talveks väga madalaks, jäetakse ikka meetripikkused varred alles ja painutatakse õrnalt maha ja kaetakse kuuseokstega. praegu on veel vara kah.
Christi Unt: 2005-06-22 14:54:09
Roos võib talvekahjustuse tagajärjel hakata andma kibuvitsavõsusid. Seda tuleb jälgida ja viimased siis eemaldada võimalikult juure lähedalt. Kibuvitsa vohamisel hakkabki roos hääbuma, kibuvits kui elujõulisem lämmatab ära oma kultuursema liigikaaslase. Kibuvitsavõrsed on heledama ja õhema lehega, enamasti väga jõudsa kasvuga ega kipu tippu moodustama õiekobarat. Roniroosil soovitan üritada alati säilitada ületalve võimalikult palju pikki oksi. Seda võimsam ja õiterikkam ta Teil on. Roniroosi taastumine võib võtta mõned aastad aega. Kui sort õitseb esimese aasta võrsetel, siis õitseb rikkalikult juba esimesel aastal. Kui on tegemist juba täiskasvanud roosipõõsaga, siis tihtilugu taastub see ära ka ühe aastaga andes eriti jõulisi ja jämedaid võrseid.
annika: 2006-06-07 01:19:37
keegi ütles et lillepoes müüdavad potiroosid kasvavad kibuvitsaks kas see on tõsi kasnad on siis ka külmakinlamad
Christi Unt: 2006-06-14 12:23:31
Lillepoes müüdavad potiroosid ei kasva kindlasti mitte kibuvitsadeks. Enamasti on tegemist üleüldse omajuursete roosidega, niiet kibuvitsaks minemine on täiesti välistatud. Enamasti võtavad nad juurde nii kõrguses kui laiuses ja näevad palju paremad välja kui potis. Valdavalt on üsnagi külmakindlad, kindlasti sõltub see ka sordist. Talveks ei tohiks jätta üles muldamata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.