Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ploomivõrse närbub

Teema Lisatud
Ploomike: 2005-06-06 09:26:28
Ploomipuu (10-12 a. vana) käitus siiani "korralikult" - läks lehte, õitses kenasti, kuid nüüd on märgata mitmeid närtsivate lehtedega noori võrseid ja lähemal uurimisel selgus, et ka võrsed ise kuivavad. Kahjureid massiliselt ei ole, vaid mõnel lehel täide kogum, kuid need ei tundu küll närtsimisega seotud olevat. Mis see võiks olla?
harri: 2005-06-06 13:26:18
Üks põhjustest, mis kõne alla võiks tulla, on paari talve tagused külmakahjustused. Too talv kahjustas puid rohkemal või vähemal määral ning oma aias näen mõne puu juures sama pilti. Mõnel lehel pesitsevad lehetäid ei või probleemiga küll kuidagi seotud olla.
Aiatark: 2005-06-08 20:09:13
Lisaks avaldas üle-eelmisest talvest nõrgestatud puudele mõju eelmise aasta pikaajaline liigvesi. Kuivavaid oksi on madalamas aiaosas ka õunapuudele tekkinud.
luigepusa: 2005-06-10 22:03:16
Mida siis ette võtta - lihtsalt kuivetunud oksad välja lõigata? Ja kui seda teha, kas siis ei tohiks põhimõtteliselt uusi oksi sellise probleemiga juurde tulla?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.