Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

punase sõstra sort

Teema Lisatud
Age: 2005-05-11 18:38:24
Tahaksin panna aeda ühe punasesõstra, et oleks suvel põõsa küljest marju süüa. Oskab keegi soovitada, milline sort on hea magus:) (ehk mitte väga hapu)
Aiatark: 2005-05-11 20:59:51
Punase sõstra sorte pole valida kaugeltki nii palju kui neid on mustal sõstral. Põhiline ja ammustest aegadest laialt tuntud on hilise valmimisajaga 'Hollandi punane'. Teine paljundatav sort on viimasest umbes 1,5 nädalat varasem 'Jonkheer van Tets'. Need, kes soovivad aeda kahte põõsast, võiksid istutada mõlemad sordid, sest nii pikeneb saagiaeg märgatavalt.
Ühe põõsa huvilistele soovitan oma kogemuste põhjal 'Jonkheer van Tetsi'. Põõsas on suure saagikusega, viljakobarad pikad, maitselt mahedam kui 'Hollandi punane'. Puuduseks on okste murdumine saagiraskuse all (oksad veidi rabedad), kuid seda saab reguleerida põõsa õige lõikuse ja toestusega.
Jaan: 2005-05-12 16:56:53
Soovitussortidest on 'Vierlandi Esmik' kõige vähem hapude marjadega ja seepärast parim värskelt söömiseks. Kahjuks on selle sordi istikuid harva müügil.
Asta: 2005-05-12 19:19:17
Meile maitsevad `Vierlandi Esmiku`marjad enam kui `Jonkheer van Tetsi`marjad. Mõlemad on siiski oma aias vajalikud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.