Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kartulikell

Teema Lisatud
Angeelika: 2005-05-11 13:13:34
Tere! Mul on selline mure, et ma tean, et siin oli kunagi kirjas kartulikellast. Aga enam pole.:( Äkki te saaksite aidata mind õnnetut ja öelda mida saab tõestada kartulikella abil ja milliseid vahendeid läheb vaja kartulikella valmistatakse??? Mul on seda väga, väga vajalik teada. Äkki aitate mind hädast välja ja vastate mu küsimusele! Ette tänades teie väga murelik Angeelika! Aitähh!!!!!
Aiatark: 2005-05-11 21:48:35
Ingliskeelset materjali kartulikella kohta: http://images.google.com/images?hl=en&q=potato+clock&btnG=Search.
Karmo: 2005-05-12 16:33:37
Kui sa pistad juhtmed kartulisse, kuidas see paneb kella käima? Või mis tahes muu...kuidas see toodab elektrit?
Kartul ei pane kella tööle, vaid hoopis metallist elektroodid. Kartulid on lihtsalt lemmikjuurviljad, millega seda elektro-keemilist katset läbi viia. Kartuli asemel võib ka kasutada sidrunit näiteks (isegi limonaadi ja õllega töötab). Katse juures ei saa asendada metallelektrode, mida on kasutatud: vask ja tsink (näiteks vaskmünt ja tsingitud nael). Elektro-keemiline reaktsioon nende metallide vahel on see, mis annab energiat sellele juurviljapatareile.
Elektroodid pista kartulisse ja ühendada juhtmetega elektronkella külge: vaskelektrod (+) ja tsinkelektrod (-). Tsinkelektrodist eraldub kartuli mahla positiivselt laetud elektrone, mis liiguvad vaskelektrodi poole ja negatiivsed lahkuvad tsink elektrodist mööda juhet. Tekkinud elektrivool paneb kella tööle. Algtekst: http://www.yesmag.bc.ca/Questions/potato_clock.html
Katre Eenpõllu: 2005-05-12 18:00:49
palun öelge... Mida onn võimalik tõestada kartulikella abil? ning milliseid vahendeid läheb vaja kartulikella valmistamiseks ( kiizuke159@hot.ee )
Karmo: 2005-05-12 18:08:29
Vaja läheb kella, 2 kartulit, 2 tsingitud naela, 2 vaskplekijuppi või münti ja juppi juhet. Tõestada saab näiteks seda, et ainult patareist ei saa elektrit, vaid on ka muid alternatiivseid mooduseid.
Katre: 2005-05-12 19:42:23
Tänan
Villem: 2005-05-19 14:45:06
Aitah Karmole vajaliku info eest!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.