Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kadakate ümberistutus

Teema Lisatud
Tiina: 2005-04-09 11:35:41
Minu aias kasvavad tavalised puisniidu kadakad. Osa neist oleks tarvis ümber istutada, kuna neid on palju ja kasvavad tihedalt, moodustades "müüri", millest läbi ei näe. Lihtsalt majast veidi eemale, et avarsut juurde saada. Lihtsalt maha võtta ei raatsi. Kas peaksin valima ümberistutamiseks väiksemad ja nooremad või võib istutada ka nt kahe või kahe ja poole meetriseid põõsaid? Mida tuleks järgida?
Kalle: 2005-04-10 10:53:52
Kindlasti pead jälgima ilmakaari, istutada võimalikult suure mullapalliga ja teha seda kevadisel istutusperioodil.
Mari: 2005-04-11 00:53:03
Kas keegi on suurt sabiinakadakatümber istutanud ja kas nad kannatavad üldse ümber istutamist? On kellelgi kogemusi või teab keegi nõu anda.
Aino Aaspõllu, dendr: 2005-04-11 09:41:25
Olen isegi suuri sabiina kadakaid ümber istutanud. Tuleb jälgida, et mullapall ümberistutamise käigus ei laguneks, selleks on vaja ümber mullapalli mähkida koduaias kas marli või osta selleks mõeldud spetsiaalne kangas. Looduses kasvavate kadakate ümberistutamisel tuleb valida väiksemad põõsad, sest suurte kadakate puhul võra suurusega sobiva mullapalli saamine ei ole tavaliselt võimalik. Tavaliselt kasvavad kadakad liivastel või kivistel pinnastel ja korraliku mullapalli saamine on ülimalt raske. Ilmakaarte jälgimine on ilus legend, mis käib kaasas kadaka istutamisega. Tähtis on korralik mullapalli, mis ei lagune istutamise käigus.
Tiina: 2005-04-11 22:30:34
Suur tänu! Küsin veel, kui suur on suur ja kui väike on väike põõsas ? Meeter? Poolteist?
laansoou: 2008-04-18 10:29:03
hulk aastaid tagasi istutasin kadaka ,see on nüüd suur 1,5*2,0 aga hästi haruline ,kas teda kujundada saab.tänu sellele ,olen veel toonud 15 kadaka taime ja nad on kasvama läinud. aga nüüd tekkis probleem,pidin nad ümber uuesti istutama süda vaevas kas kadakas talub mitut istutamist ja millist mulda talub.katsin ümbert turbaga,et hoiaks niiskust,kas tegin õigesti.kadakas pidi olema väga kapriisne,imestan isegi,et kõik on kasvama läinud.
Betula: 2008-04-18 18:43:46
Loe siit eelnevat Aino Aaspõllu kirjutatut. Multsida võib ikka,ega see halba tee. Kadakas talub küll hästi ka kuiva, kuid pärast ümberistutamist kasta terve hooaeg igaks juhuks, siis juurdub korralikult. Olen ka metsast har. kadakaid toonud ja isegi paljasjuursena, kõik on kasvama läinud. Pügada ikka võib. Saaremaal ju lambad pöavad ja kasvavad ilusad tihedad kerad. Kuid kui lõikad kõik rohelise osa ära, siis niisuguseks ta jääbki, see jagu uusi kasve ei aja. Kui alumine jagu on pruun ja kole, lõika tüvi paljaks ja saad endale tüvivormi kujundada. Või kõigi harude otstesse pallid, harud ise pöa paljaks-saad bonsai.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.