Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Elupuud seest kollased

Teema Lisatud
belvedere: 2018-10-02 09:03:06
Tere Käes on oktoober ja kogu kena elupuuhekk (5a vanad taimed) on läinud vihmaperioodiga seest kollaseks ja variseb, nii et järele jäävad vaid hõredad rootsud. Okstel/lehtedel on näha mustad täpid, tundub nagu pudetõbi. Mida teha, et kogu hekki maha kandma ei peaks? Väga kurb olukord. Olen mõistlikult väetanud (kevad, sügis), et puid tugevdada ning esimeste haigustunnuste ilmnemisel pritsinud Aliette 80 WG lahusega. Tundub, et ei aita. Mure ise pole uus, aga 2018 on aasta, kus ei müüda praktiliselt ühtki neist mürkidest, mida vanasti foorumites pudetõve vastu alati soovitati. Paari oluliselt nõrgemat asja, mille toime pole kindel (nt Dithane) müüakse ainult taimekaitseloaga.
Eestimees12: 2018-11-09 00:50:03
Sai mingi aeg ühe veebilehe asutajaga räägitud juttu, kes on on juba lapsepõlvesõber ning tal oli ka enda elupuudega sama probleem. Ta millegiga ei pritsinud, ainult noppis kollased ehk haiged kohad puu küljest ära. Nüüd paistavad puud terved ja kasvavad edasi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.