Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

tigude tõke

Teema Lisatud
jaan222: 2016-06-16 21:28:29
kas kellelgi oleks hea idee kuidas teha puutüvele tõke et teod üles ei saaks ronida.Söövad kõik pirnid,õunad ploomid ära.Kirsse ei taha õnneks.Olen teinud nn krae plastist,tõrvapapist aga ikka saavad kuidagi üles.Hiljuti istutatud puudele olen pannud autorehvi ümber aga vanale puule ei saa ju.See on ka ainuke 100% kaitse.
AnNeljas: 2016-06-17 10:23:00
Kas üle lubjaga valgendatud tüve ronivad ka?
Vapsik12: 2016-06-18 07:35:11
Mina tegin kurgipeenra puidust randiga. Ümber peenrarandi puistasin paksult ahjust võetud tuhka ja puistasin poest ostetud sinistest teotõrjegraanulitest joone. Üle kuu aja pole ükski tigu neid kaitsejooni üritanud ületada. Jälgin põnevusega, kas nüüd, peale vihmasid on "piiririkkujaid". Kui vihmaperiood nüüdseks korraks läbi saab, siis puistan veel paksemaks oma tuharandi. Kirjutan sellest, sest järsku on keegi, kellel on sama kogemus läbitud ja tulemus teada (andku teada) või siis selleks, et järsku tahab keegi ka enda peenra ümber taolist võtet kasutada. Ehk tasub ka ümber õunapuu tüve mullale selline rant teha?
AnNeljas: 2016-06-18 09:14:55
Leelis. Tuhk, munakoorepuru ja ka tüvevalgendajad on aluselised. Vasklindi kohta ma otsinguvihjeks külbavast märksõnast rohkem lahti ei kirjuta, sest leidsin ka hulga videosid sellest üleronijatest. Võibolla peab kõikide tõkkeribade puhul mingit regulaarset värskendust või hoolt kandma. Mida vägevam limaelukas, seda kartmatum. Mul oli tuhaga koos munakoorepuru, kilekotis puruksmuljutud. Mõjus esimese suurema vihmani. Hostade ümber.
keldrikakand: 2016-07-04 17:39:53
Jah,mina ka tuhaga, isegi väikesed söetükid hulgas tõrjun kõike ja kõiki. Panin ka suure laastulist saepuru peenarde ümber, aitab ikka, aga pidevalt peab uuendama ja jantima. See autorehvi asi võib hiljem hakata puu kasvamist takistama,või lausa sisse kasvama puusse. Mul nii vanad jämedad õunapuud, rehv ei mahuks kuidagi ümber ja kujutada kui puukene siis kasvab ja ühtäkki on kitsas, seda rehvi ei saa ju enam kuidagi ära. Igaks juhuks! või-bolla on ka asjatu hirm.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.