Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

soovitage alternatiive keemilistele kahjurimürkidele

Teema Lisatud
Aimla: 2016-05-04 10:55:05
Kas keegi soovitaks viljapuude jm pritsimiseks kahjurite (näit õunamähkur, ploomimähkur, maasika õielõikaja) vastu ka alternatiivset lahendust peale pestitsiidide (näite Fastac). Kas võisk teha näiteks nõgese-küüslaugu lahust? Või millega veel? Kui jah, millises kontsentratsioonis ja kuidas seda valmistada? Kas umbes nii nagu lehakse pügatud murust lämmastiku lahust, et ämbri põhja u 1/4 ulatuses pügatud muru, vesi peale, kaane all u 10 päeva - 2 nädalat ja siis lahustada veega 1/10-le? (et liites lahust ja 9 liitrit vett)?
AnNeljas: 2016-05-05 15:42:31
https://goo.gl/QRT5a6
dramaturg: 2016-06-13 21:58:48
Tean, et mõned aednikud pritsivad oma viljapuid coca-colaga. Pidi väga hästi kahjurite tõrjeks aitama.
AnNeljas: 2016-06-17 10:20:43
Enne kõlakana levitamist, kui keegi võib suhkrusiirupiga oma taimede lehti rikkuda, oleks viisakas mõnelt selliselt aednikult täpsemalt küsida, kuskohast info pärit ja kuidas nad seda teevad.
Vapsik12: 2016-06-18 07:52:02
Noh, foorumid on täis selliseid Coca-Colaga mürgitamise/valgendamise ja rooste eemaldamise õpetusi. Olen vanniemaili katse korras püüdnud valgendada. Noh, jumala jura jutt. Nüüd naabrimees üritas mulle selgeks teha, et valagu ma kasvuhoones resideeruvatele sipelgatele Cocat peale. Tema andmetel kolivad siis sipelgad minema. Proovisin ära-ei koli midagi. Miks selliseid "õpetusi" ilma enda nahal proovimata levitatakse?
AnNeljas: 2016-06-18 09:02:39
Mul küll taandusid katseaastal. Aga retsepti pole mõtet jagada, sest ma ei tea, millele osistest alla anti. Oli üldse putukapilveaasta ja riskimata aega kulutada mitme segu katsele, sai vette lisatud juba algpostitanu mainitud nõgesevirts ja küüslauk, rohelist seepi ja dieetkoolat (suhkruvaba, Zero). Kahjurkond on ju erinev, paljunemistsüklid erinevad. Pool tööd tühja, kui pritsimist üleelava staadiumi vormidega ei arvesta, või sellega, millal on abi peletamisest, tõrjumisest või ikkagi päästad taimi ainult kellegi hävitamisega. Sipelgad, suhkrusõbrad, on mul õite ligiduses tagasi. Või siiski uued põlvkonnad samades kohtades. Koos lehetäidega roosinuppudel. Retseptis puudus mul järjepidevus. Roostekatse tegin ka. Kerged jäljed läikivalt pinnalt eemaldusid, tugevalt roostes metalli küürisin nii palju, et pigem mõjus füüsiline osa katsest kui ortofosforhape joogist. Sipelgakivide alla valasin tookord küll ka lahjendamata. Suhkruvaba! Mida kõike ma sedasi mulda viisin, pole olnud vastutustunnet uurida. Seal ei kasva toidutaimi.
AveA: 2016-06-19 12:09:25
Pesin õlemöödunud kevadel tomati-nõgese-küüslaugu virtsalahusega noorte luuviljaliste lehti. Kui kolmandal päeval tööga lõpule jõudsin, naeratasid putukad esimestel päevadel pestud lehtedelt endiselt vastu.Ma pesin leht lehe haaval, noored istikud olid. Minu kogemuste põhjal tühi töö ja vaev. Kui keegi on kindlasti abi saanud mürgita, loeksin ja katsetaksin rõõmuga.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.