Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Valged lõhnavad nartsissid

Teema Lisatud
keldrikakand: 2015-05-20 22:39:38
Mäletate! olid kunagi sellised valged, lihtsad, lõhnavad nartsissid, siis tulid topelt nartsissid, ja ikka lõhnasid. Mul jäi neid emast, peenra ääred täis ja ma panin nad mujale- nüüd juba pea 8 aastat nad ei õitse, punguvad ja lahti ei lähe. Praegu on ka need pungad ja loodan iga päev, et nüüd avanevad. ?
ViinaMuri: 2015-05-21 09:42:26
Nojah, ei pungu, lihtsalt pungad tekivad. Ei tea midagi soovitada, need klassikalised hea lõhnaga lihtõiega nartsissid on mu õues juba ligi sajandi sessamas kohas heina sees kasvanud ja pole kunagi õitsemata jätnud. Praegu on neil veel pungad, paljud teised kultivarid (kes aga peaaegu ei lõhna) on juba õitsemise lõpetanud.
Vapsik12: 2015-05-21 11:53:02
Räägin enda kogemusest vana lõhnava nartssisordiga. Istutasin neid kah mujale kunagi, kaevasin mätaka välja ja istutasin selle siis teise kohta. Järgmisel aastal siis ootasin, et ehk hakkab õitsema. No ei hakanud. Siis mõtlesin, et põeb ehk veel aastakese ja kui siis kah ei taha õitseda, siis istutan kolmandale kohale. No ei hakanud ka järgmisel kevadel nartsissid õitsema. Siis võtsin jälle mätaka üles, harutasin nad ühe-kahekaupa ja istutasin niimoodi neid siis terve peenraääre täis. Ennäe imet, juba järgmisel kevadel rõõmustasid oma hea lõhnaga õitsedes. Ehk on ka kasutajanimel keldrikakand mõtekas sama nippi proovida. :) Igaks juhuks kirjutasin oma kogemusest, sest olen pika elu jooksul aru saanud, et ka isegi mingist pisut kentsakast kogemusest võib abi olla.
keldrikakand: 2015-05-21 14:59:59
On jah, kõigist kogemustest abi, aitäh! Olen seal pungumisega puterdanud, vabandage. Ja muide, harutasin ka nad üksikuteks ja panin klumpi ääristama. Kui ViinaMuril ka alles pungad, siis ootan hinge kinni pidades. :)
PillePohl: 2015-05-25 11:28:36
Mul on sama mure. Nartsissid on oma paarkümmend aastat ühe koha peal kasvanud. Turbaga peenart multšides on sibulad liiga sügavale jäänud, neid on liiga palju ühes mättas koos, sibulad on väikesed. 2 aastat tagasi istutasin kollased varajased ühekaupa laiali, need on nüüd küll õitsenud, kuigi mitte kõik veel. Sel suvel ootab ees valgete nartsisside laialiistutamine. Kuigi öeldakse,et tulp tahab tihti üles võtmist, kuivatamist ja uuesti istutamist. Nartsiss pigem ei taha, aga lõputult kaua nad ka puntras enam õitsema ei hakka.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.