Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hapukirss

Teema Lisatud
kyp: 2015-05-03 16:23:08
Kas keegi oskab midagi öelda kirsisordi "Shokoladnaja" kohta? Nägin poes müügil aga sordikirjeldust ei leia kustki, lipikul oli kirjas, et kasvab 2-2,5m kõrguseks. Talvekindlus, haigustele vastupidavus jms?
sinirebane: 2015-05-03 16:53:48
HAPUKIRSS · SHOKOLADNITSA Hapukirss (Prunus cerasus L.) Introdutseeritud sort. Säilik olemas Polli aiandusuuringute keskuses. Istutusaasta:2010 Aretatud Vene Föderatsioonis. Aretajad A.F. Kolesnikova, M.V.Mihhejeva ja T.A.Trofimova. Pärineb sortide ‘Shirpotreb chernaja’ ja ‘Ljubskaja’ ristamisest. Vili valmib juuli kolmandal nädalal, on keskmise suurusega, laiümar, tume- või mustjaspunane. Viljaliha on punane, mahlane, keskmise tihedusega, magushapukas. Mahl on punane. Luuseeme eraldub viljalihast hästi. Puu on keskmise kasvuga, püstise, kompaktse võraga. Hea talvekindlusega. Saagikas. Iseviljuv. Suhteliselt vastuvõtlik kirsipuu- lehevarisemistõvele. http://sordivaramu.emu.ee/sort2.php?id=1127
sinirebane: 2015-05-03 16:55:59
Mul on noor istik. Eelmisel aastal lehevarisemist ei olnud. Samas kõrval säilisveikselil oli.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.