Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Tüvirooside talvitumine

Teema Lisatud
Milli1: 2014-06-02 18:40:47
Kas väiksemat tüviroosi võiks talveks kuni pookekohani maasse kaevata ja siis katta nagu teisi roose? Kas poti peaks eemaldama?
ketu111: 2014-06-02 19:15:00
Tavalistel roosidel peab pookekoht olema 5-7 cm mulla all, tüviroosilt seda nõuda ei saa:)Soovitatud on tüviroos potist välja võtta(kui ta potis elab) ja pikali talvituda lasta.Korralikult kinni kaetult.Mul on tüviroos nii talitades ilusti talvitunud, kuid liiga vara istutasin püsti tagasi ja tolle aastane kevadine külm võttis ta ära.Pookekohani maase kaevata on veidi keeruline,päris sügav auk tuleb ju kaevata ja pookekoht on külmaõrn, pigem peaks maa all olema.Võimalus on roos talvituma panna näiteks keldrisse või mõnda jahedasse ruumi elamises.
Aiki: 2014-06-06 23:16:00
Tüviroosid painutatakse maha ja kaetakse turba ja kuuseokstega, juhuslikult!
Milli1: 2014-06-27 07:53:13
See minu tüviroos on nii lühikese tüvega(30cm.),et ei anna painutada.Muidu jah tean,et painutatakse.Mul endal ka üks tavapikkusega tüviroos olemas ja sellega nii teengi.Just seepärast palusingi siin nõu,et väikesega see võte ei toimi.
Aiandusportaal: 2014-07-03 10:12:27
Milli1! Teie küsimusele vastas roosispetsialist MART OJASALU ROSMAKORI roosiaiast: Tüviroos peab talvituma kergete külmakraadide tingimustes ja seesmises hoiukohas ei tohi olla enam sooja kui + 2 kraadi , vastasel juhul roos läheb vara kasvama ja hukkub. Lihtsam on kaevata roos külili varjulises kohas maha kus kultuurosa on mullapinnani painutatud ja tüvi maast õige vähe kõrgemal, Kultuurosa katame alt mõne kuuseoksakesega ja peale valame kuiva freesturba kuhila. Mingi kate peaks olema asetatud nii , et turvas talvel ei märguks. Lahti võtame aprilli lõpus ja hoiame päikese eest mõne päeva. Päike võib tekitada koore pruunistumist esimestel päevadel. Soovitame eestimaisel tüvel tüviroose mis on vastupidavad. Vt www.rosmakor.eu
Milli1: 2014-07-14 16:26:35
Suur tänu,saab nii tehtud!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.