Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kämmalvaher dissectum

Teema Lisatud
Liis007: 2014-03-16 19:44:28
Selline kaunitar veetis selle talve jahedas ruumis. Tahaksin teda istutada suuremasse konteinerisse aga kas ruumi peaks juurtele jätma pigem vähem, et ta väga suureks ei kasvaks? Ja kuidas edaspidi üle talve hoida? Konteineriga kasvuhoonesse? Vist ikka liiga külm? Keldrisse pimedasse nagu hortensiad?
ViinaMuri: 2014-03-17 11:06:51
Minu piirkond on külm ja lootus 5 aastatki elus pidada on olematu ... ei julge unistadagi. Minu teada on parima vastupidavusega siinsetes oludes f. Bloodgood, foorumis on tema kasvatajaid. Konteineris kasvatamine on võimalik, aga tuleb see aeg, mil muutub aina tülikamaks. Kasvumaja, kui on kütmata, on halvem hoiukoht, kui välja istutatult. Keldris, kui on küllalt jahe (nulli ümbruses) - kindlasti on see parem võimalus. Pane gogoli täpsesse otsingusse selline lause (esimene vaste on minu arvates kompetentseim selles teemas kõnelema): Kämmalvaher Acer palmatum.
Liis007: 2014-03-24 18:58:44
No mis ma siis selle väikese vahtraga küll teen? Mis juba ostetud see ostetud:) arvate siis, et konteinertaimena ta ellu ei jää?
ViinaMuri: 2014-03-25 08:35:40
Ei arva midagi, aga kui elad Vilsandil või vähemalt Lääne-Eesti ranniku lähedal, on võimalused paremad. Konteinertaimena ja ostetud 'substraadis' minu käes hukkuks ajapikku kindlasti - nälja või vale väetamise tõttu.
Babette: 2014-03-25 10:02:09
Mina istutasin oma palmatumi mulda sügisel, varsti on näha, kas jäi ellu. Aga jaapani vaher oli mul küll mitu aastat konteineris - talvitus kõrvalhoones 0 - +5 kraadi juures akna all. Siis istutasin samuti mulda - ega ta suurt ei kasva, aga sügisvärv on vapustav. Talveks panen kaitsekanga ümber. Katseta ikka julgesti! Olen Tallinna lähedal mere ääres, eks see ka loeb, kus asud.
Liis007: 2014-04-01 12:49:40
Olen külmas Lõuna Eestis:) aga selline kuni +5 kraadine hoiuruum on lilledele olemas. Istutan siis ikka konteinerisse ja vean talveks ikka ruumi sisse. Eks näeb kaua vedada jõuan. Hortensiatega jalutan nagu nii igal kevadel ja sügisel edasi ja tagasi:)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.