Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

HAPENDUSKAPSAS

Teema Lisatud
ALEKSANDER: 2013-11-13 16:55:08
MILLAL ON ÕIGE AEG HAPENDADA KAPSAST
nomme: 2013-11-15 19:48:22
Soovitaks suht vahetult peale koristamist, muidu kuivab kapsas liialt.
agne7: 2013-11-17 12:55:28
Kuidas siis hapendatakse? Riivitakse ära ja siis? Soolvette, nagu kurgid? Ei oska äädikga
ulle43: 2013-11-17 13:38:26
Riivitud kapsas tuleb panna kihiti soolaga hapendamisnõusse ja iga kiht korralikult kinni vajutada. "Tavaliselt tambitakse kapsakiht pudrunuiaga nii kõvasti kinni, et kapsas klaasjaks muutub, aga mina nuia ei kasuta, kapsamahl eraldub ka vajutades," märgib Eha Kooser. Oluline on, et vedelik kataks pealmist kapsakihti. Seejärel katta nõu puhta puuvillase või linase riidega ja panna peale vajutuskaas ja raskus. Kapsanõu tuleb toatemperatuuril hoida 4–5 päeva, sest käärimisprotsessi käivitumiseks on vajalik soojus. Seejärel lase kapsastel veel nädala jagu jahedas laagerduda ning alles siis võib need koos hapendusvedelikuga tõsta purkidesse sööjaid ootama. Kui soolaga segatud ja tambitud kapsas purgiga kohe külmkappi panna, on tulemuseks soolane värske kapsas.
agne7: 2013-11-17 15:57:57
kas suhkrut ei pandagi?
Mozart: 2013-11-17 19:42:45
Jah turul ka porgandiga,jõhvikaga.Suhkurt lisatakse vist süües .
ulle43: 2013-11-18 15:33:29
suhkrut ei lisata.
ulle43: 2013-11-18 15:34:39
ka äädikat ei lisata,
karusmari8: 2013-11-18 16:33:51
Meie oleme lisanud kapsategemisel iga kihi vahele 1 lusikatäis keefiri. Keefin on kultuurbakteriks, mis annab väga hea hapukapsa maitse
taimekasvataja: 2013-11-18 22:01:48
Meie lisame riivitud kapsale soola, suhkrut, riivitud porgandit ja köömneid.Segame segi ja paneme hapendamisnõusse ja tambime tihedalt kinni.Väga hea kapsas tuleb.
agne7: 2013-11-23 02:12:27
Aitäh! Lisan siis ka soola, suhkrut, porgandit, köömneid ja lusikatäie keefiri--eks näis mis tuleb
agne7: 2013-11-23 03:09:38
köömned saab kohvimasinas purustada ja jõhvikat tahaks muidugi ka lisada
karusmari8: 2013-12-04 15:18:53
Kuidas on teil õnnestunud kapsa hapendamine?? Mina ostsin eile Konsomist "Kadarbiku" hapukapsast ja pean ütlema, et väga hea maitsega tehtud. Tegime mulgikapsaid...Lisasime kruubid, köömned ja sealiha.
agne7: 2013-12-05 03:09:37
Pole jõudnud veel, aga külmkapis toores kapsas olemas--peaks homme tegema
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.