ALEKSANDER: 2013-11-13 16:55:08 MILLAL ON ÕIGE AEG HAPENDADA KAPSAST |
nomme: 2013-11-15 19:48:22 Soovitaks suht vahetult peale koristamist, muidu kuivab kapsas liialt. |
agne7: 2013-11-17 12:55:28 Kuidas siis hapendatakse? Riivitakse ära ja siis? Soolvette, nagu kurgid? Ei oska äädikga |
ulle43: 2013-11-17 13:38:26 Riivitud kapsas tuleb panna kihiti soolaga hapendamisnõusse ja iga kiht korralikult kinni vajutada. "Tavaliselt tambitakse kapsakiht pudrunuiaga nii kõvasti kinni, et kapsas klaasjaks muutub, aga mina nuia ei kasuta, kapsamahl eraldub ka vajutades," märgib Eha Kooser.
Oluline on, et vedelik kataks pealmist kapsakihti. Seejärel katta nõu puhta puuvillase või linase riidega ja panna peale vajutuskaas ja raskus. Kapsanõu tuleb toatemperatuuril hoida 4–5 päeva, sest käärimisprotsessi käivitumiseks on vajalik soojus. Seejärel lase kapsastel veel nädala jagu jahedas laagerduda ning alles siis võib need koos hapendusvedelikuga tõsta purkidesse sööjaid ootama. Kui soolaga segatud ja tambitud kapsas purgiga kohe külmkappi panna, on tulemuseks soolane värske kapsas.
|
agne7: 2013-11-17 15:57:57 kas suhkrut ei pandagi? |
Mozart: 2013-11-17 19:42:45 Jah turul ka porgandiga,jõhvikaga.Suhkurt lisatakse vist süües .
|
ulle43: 2013-11-18 15:33:29 suhkrut ei lisata. |
ulle43: 2013-11-18 15:34:39 ka äädikat ei lisata, |
karusmari8: 2013-11-18 16:33:51 Meie oleme lisanud kapsategemisel iga kihi
vahele 1 lusikatäis keefiri. Keefin on
kultuurbakteriks, mis annab väga hea
hapukapsa maitse
|
taimekasvataja: 2013-11-18 22:01:48 Meie lisame riivitud kapsale soola, suhkrut, riivitud porgandit ja köömneid.Segame segi ja paneme hapendamisnõusse ja tambime tihedalt kinni.Väga hea kapsas tuleb. |
agne7: 2013-11-23 02:12:27 Aitäh!
Lisan siis ka soola, suhkrut, porgandit, köömneid ja lusikatäie keefiri--eks näis mis tuleb |
agne7: 2013-11-23 03:09:38 köömned saab kohvimasinas purustada ja jõhvikat tahaks muidugi ka lisada |
karusmari8: 2013-12-04 15:18:53 Kuidas on teil õnnestunud kapsa
hapendamine??
Mina ostsin eile Konsomist "Kadarbiku"
hapukapsast ja pean ütlema, et väga hea
maitsega tehtud. Tegime
mulgikapsaid...Lisasime kruubid, köömned
ja sealiha. |
agne7: 2013-12-05 03:09:37 Pole jõudnud veel, aga külmkapis toores kapsas olemas--peaks homme tegema |