Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

tamme sordid

Teema Lisatud
didi: 2005-03-01 12:40:25
öelge mulle mõned tamme sordid palun.erinevaid liike leidsin a sorte ei tea.
sinisilm: 2005-03-02 11:32:27
Hariliku tamme sortidest meenub "Timuki"-punaseleheline ja veel "Stryptemonde"-lõhislehine.Aga kasvatatakse ju teisigi , Quercus rubra jpt liike.Eks neilgi on ju sorte.
Aino Aaspõllu, dendr: 2005-03-02 13:30:01
Meil kasvavate tammede vormid: Hariliku tamme (Quercus robur)tuntumad ja ka vanimad vormid Eestis on püramiidvormid 'Fastigiata'ja 'Cupressoides'; leinavormi 'Pendula'tõrudest paljundatud puid leidub Tallinnas, parim Tammsaare pargis, Pärnu mnt.äärse trammipeatuse juures; punaselehist väikselehist vormi'Atropurpurea' oleme ise paljundanud, pookoksad Uppsala BA-st; 'Concordia' -kollaselehine vorm; lõhiste ja erilise ebakorrapärase kujuga lehtedega -'Fennessii'ja 'Pectinata'; lusikjate lehtedega vormi'Cucullatum' võib kohata vanades parkides, kust on ta ka tõrudega ka metsa sattunud, näiteks Suuremõisas;'Tortuosa'- vonklevate okstega püramiidvorm;kompaktse võraga vorm 'Umbraculifera'Õisus; harilikul tammel on veel üle paarikümne vormi, mida võiks meil proovida. Kivitammel (Quercus petraea) on tuntuim vorm ' Mespilifolia'; punase tamme (Quercus rubra)tuntuim vorm on kuldsete lehtedega 'Aurea', A.Vaasa andmetel ilus suur puu Jurmalas.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.