Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Hortensia

Teema Lisatud
merike01: 2013-07-21 16:31:23
Tere! Mul on puithontensia. Esimene aasta kui istutasin,õitses väga ilusti, teisel aastal tulid ilusad võimsad lehed, aga õisi ei tulnud. täpselt sama ka kolmandal, seega sellel aastal. Olen lõiganud ilusti 2/3 sügisel ära kuid ei ühkyi õit. Mida ma küll valesti teen.
MaaliMaalt: 2013-07-22 11:09:54
merike01!"Küsi ja vasta "foorum)all on oma otsing ja sinna sõna "hortensia"trükkides leiab palju informatsiooni. Mina näiteks leidsin: http://aiandus.ee/vaata.php?id=260
merike01: 2013-07-23 15:44:06
Tänan, MaaliMaalt. Lugesin need vastused läbi ja ei leidnud muud, kui proovin nüüd kevadel kärpida, muidu tegin seda sügisel. Ja kui hortensia on tõesti selline kavalpea, et peab teda meelitama õitsema hakkama,siis lihtsalt proovin väetamise ja pügamisega seda ka teha. Eks vaata järgmisel aastal. Praegu on küll ilus roheline põõsas.
sinirebane: 2013-08-07 19:02:56
Noh minul on aedhortensia ja kärpisin kevadel kövasti. Taim on väike ja esimesel suvel ma mingeid imeõisi ei ootagi. Aga selle väetamise jutu loen ka läbi
Alma: 2013-08-09 11:28:05
Mul on ka puithortensia aga ei ole tema õitsema meelitamiseks midagi teinud. Minu jaoks on uudis, et ta sellist meelitamist, peibutamist üldse vajab. Ja ometi kasvab ta suure vana õunapuu all kus niiskusega just kiita ei ole. Multšimiseks olen siiski muruhakke tema võra alla sättinud ja mahakukkunud õunad ka, mõnikord tuhka tigudele tusaks. Ma lõikan tagasi kevadel, sest õisikud on isegi lumeni sellised huvitavad. Kas aedhortensia on nõudlikum kui puishortensia? Olen juba pikka aega plaaninud sedagi ilusat põõsast endale muretseda. kahjuks on meil muld pigem aluseline.
sinirebane: 2013-08-10 23:52:29
Minu teada aed-hortensia on kõige lollikindlam. Suureõieline- ja puishortensia pidid olema külmaõrnemad.
ViinaMuri: 2013-08-13 16:41:48
Merike, vaata värskelt tekitatud puu-hortensia teemat, sinna panin viite, kus Olev Abner õpetab. Ka seda, et hortensiad on ohtralt mahla jooksvad (nagu viinapuudki) ja et lõigata tuleks tema soovitusel detsembris. Kui haavu on palju ja pusimise soov suurem, siis võib haavad kergelt põletada (selleks olgu väike gaasipõleti! - mitte leeklamp või tõrvik), et puidu sooned kärbuksid. Muidugimõista peab see tegevus väga lokaalne olema ja puit, mis jätkama peab, ei või kuuma saada.
merike01: 2013-08-19 14:21:27
Tere! Vaatasin neid viiteid ja arvan, et minu veaks oli, et lõikasin liiga vara sügisel varred maha, ta oli veel nii ilus roheline ja muidugi ei tule siis üheaastasele varrele järgmine aasta õisi, teen see aaasta teisiti, tänan vastuste eest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.