Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Aidake tuvastada lille

Teema Lisatud
MariMurakas: 2013-07-05 21:11:33
Lill on kõrge, umbes 150-160cm kõrge ja nagu põõsas. Ühesõnaga suureks ja laiaks kasvab, samas jääb kompaktseks. Ei paljune eriti. Õied on taevasinised, väikesed ja kellukakujulised. Ripuvad allapoole ja varre tipus mitmekesi koos. Lehed on all varre küljes suuremad, üleval veidi väiksemad. Sellised tavalised terava tipuga lehed, õrnalt nagu karvased ja karedad. Kätt sinna põõsasse eriti panna ei taha, sest torgib. Varred on tugevad. Tuul seda põõsast ei räsi. Teod armastavad väga seda lille. Alumised lehed kõik auklikuks söödud. Lill õitseb alates jaanipäevast ja edasi päris pikalt. Varred ei puitu ja lõikan sügisel maha. Kevadel jälle ajab uuesti. Lill ise on kaevatud välja vanast taluaiast. Seal oli see kasvanud ühel kohal 40 aastat kindlasti. Tõenäoliselt on lill ikka oluliselt vanem. Umbrohi teda ei häiri. Sama lille on ka seal maakohas teistes vanades taluaedades. Ju siis seda on jagatud või on see lill esimese Eesti Vabariigi ajal populaarne olnud. Tegelikult kaevasime välja ka teise suure mätta sarnaste lehtedega lille. Istutasime need kõrvuti, aga see teine pole veel õitsema hakanud. Kevadel oli märgata, et teise lehed olid algul veidi punakad. Eelmise aasta kevadel istutasime need endale aeda. See teine põõsas on natuke madalam, lehed täpselt samad, aga õied alles nuppus. Oleks nagu hilisem sort. Õite värvust ei tea, sest eelmisel aastal see üldse ei õitsenud.
sinirebane: 2013-07-11 19:54:30
http://www.calmia.ee/Taimed/Pysilill/varemerohi.h tm. Kas tuleb tuttav ette.
MariMurakas: 2013-07-15 23:56:33
Jah, ongi kare varemerohi. Suured tänud sulle, sinirebane.
leeder5: 2013-07-26 23:09:21
Olete õnneseen,sest vanasti raviti selle taimega isegi nn luuüdi vähki.Teen selle lehtedest puderja püree,segan jämeda soolaga,panen puuvillase lapi vahele ning valulikele kohtadele kompressiks.Tehes viina peal tõmmise,saab sellega valutavaid kohti määrida.
agne7: 2013-07-29 12:51:06
Kas seda nimetatakse ka kurgirohuks?
Alma: 2013-07-29 14:05:57
kurgirohi on üheaastane taim. Varemerohud aga mitmeaastased. Need ei ole samad taimed.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.