Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Nael pirnipuusse

Teema Lisatud
jaan222: 2013-06-05 23:05:00
Probleem selline.Ostsin 7 aastat tagasi 2 pirnipuud.Kasvasid jõudsalt aga ei ühtki õit. Onu,vana aednik soovitas nael sisse lüüa ja lubada järgmine aasta maha saagida kui asi ei muutu. Sellel kevadel olid mõlemad puud tuhandeid õisi ja nüüd ka viljasid täis.Kas keegi teab kas peaks neid kohe vähemaks tegema.Sest sada pirni oleks ka palju suhteliselt noortel puudel. Ja kõige huvitavam on muidugi see et naela lõin ainult ühele puule.Tundub et nad "suhtlevad" omavahel.Nali muidugi.Kas kellelgi on mingit sarnast kogemust.Kindlasti on see muidugi juhus ja just nüüd said nad mõlemad suguküpseks.
mels: 2013-06-06 08:19:55
Naela teemat ei oska kommenteerida, kuid see, et esimesed õied on peal seitsme aasta möödudes, on küll imelik! Vähemalt viiega oleks pidanud tulema. Õite osas, ega igast õiest ei tule kunagi vilja (pirni), viljuvad siiski vaid pooled, kui isegi mitte vähem. Noppima hakates aga oota, kuni pirnihakatised on sellised, et suudad eristada millised on n.ö. söögikõlbulikud ja millised mitte, alles siis mine neid noppima. Minul õunapuu Auksis, millel eelmisel aastal sai kaks aastat täis, oli samuti õunu paksult täis, ootasin täpselt niikaua, kuni oli selge, millistest õuntest saab asja ja noppisin ülejäänud alles siis ära. Järelejäänud õunad olid selle võrra ka ilusamad, suuremad ja paremad. Ehk lühidalt "tark ei torma"!
ViinaMuri: 2013-06-06 09:07:06
Vähene kogemus, aga 'Pepi' viljub lausa liiga varajases nooruses ja pigem tuleks vilja-alged alguses vähendada, et puuhakatis paremini talveks valmistuks ... Sordist ja tolmeldamisest ehk oleneb?
Jyrka: 2013-06-12 11:18:42
Umbes 20 aastat tagasi sai omateada ostetud Pepi, umbes 10 aastat tagasi hakkas õitsema aga ühtegi pirni pole osas näinud. Eelmine aasta õitses korralikult, nägin üht pirnialget mõned nädalad siis kadus seegi. Naela lööma ei hakanud aga ühe haru ladva saagisin poole kõrguse pealt maha. Sel aastal on selle haru okstel näha mõnikümmend pirnialget, teisel harul pole leidnud, tuleb ka sellelt pool maha võtta. Aias teisi pirne ka, kahjuks eelmise suve tromb murdis 30 aastat vana Järve seemiku maapinnalt ära.
ViinaMuri: 2013-06-12 12:25:48
Pepil on enamasti juba istikuna õied küljes, pigem kahtlusta, kas ikka said selle sordi. Sel ajal võidi igasugust pätti kah teha, tean juhtumeid. 30 a. tagasi sain Pollist (erakalt) õunapuu 'juulikuine', seda ta po9lnud ja õun süüa ei kõlvanud (murdis lausa hambad suust)
alpikas: 2013-06-24 11:51:46
Pettusi on tõesti palju. Soovisin saada kollaste viljadega murelit, aga kas see õnnestus nüüd, neljandal katsel, praegu veel ei tea. Kolmel korral olinii, et kui puuke sai nii suureks, et hakkas vilju kandma, tulid ikka punased marjad otsa. Praegu ootan jälle, kas minu pisikest murelipuul olevad marjad lähevad kollaseks või punaseks.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.