Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Päikesepõletus Smaragdidel

Teema Lisatud
rella1: 2013-05-09 15:06:44
Tere! Istutasin eelmise aasta oktoobris umbes 80cm pikkused elupuu Smaragd taimed endale aeda. Päikest saavad taimed palju ja nüüd ongi mure, sest ilmselt selle aasta päikselise talvega said nad päikesepõletuse.. Oletan seda, sest märtsikuust tõmbusid oksad kollaseks ja lume alt välja sulanud oksad on ilusad rohelised. Mis sai valesti tehtud? Kõik "targad" raiusid, et varjutada ja katta pole Smaragde vaja...Palun head nõu!
ViinaMuri: 2013-05-09 15:19:28
Esimes(t)el aasta(te)l on taimed õrnemad, edaspidi läheb paremini. Eks õige on kuivanud osa eemaldada, aga sellega ei maksa üle pingutada: selge peab olema, et elusaid pungi ära ei lõika. Tänavune talv/varakevad olid päikeserohked + peegeldus lumelt, mul kõrbes näiteks valge kuuse f. daisy's white lumest väljas olev osa osalise päikesepaiste tingimustes esmakordselt ära.
rella1: 2013-05-10 11:49:43
Aitäh vastuse eest ViinaMari. Vaatasin just 6 aastat tagasi istutatud harilikke mände ja märkasin, et isegi neil olid mõned päikesepoolsed oksad kollakaks läinud... Muidugi mitte nii hullusti kui smaragdidel
ViinaMuri: 2013-05-10 13:07:36
...Muri ...
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.