Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

käbist kuusk?

Teema Lisatud
umbroheline: 2012-11-22 17:03:45
Tere! ma ei ela Eestis ja sain hiljuti kingiks kuusekäbid. meil siin looduses tavalisi kuuski ei kasva.. küll aga, tundub, on ilmastik üsna sobiv- aasta keskmine temperatuur on ca 19 kraadi (ilma aastaaegadetata). Tahaksin targematelt nüüd teada, kuidas toimida, et seemnetest vähemalt mõni istik saada?! milline peaks olema muld..kui suur pott jms. ise olen täielik võhik ja niisama katsetada ka ei julge, sest kes teab millal jälle mõne käbi saab. aitäh ette!
Peeter: 2012-11-23 19:50:10
Kardan, et asi on suhteliselt lootusetu. Kuused vajavad talve, ja selle puudumisel ei pidavat nad üle aasta-kahe elus püsivat. Väidetavalt vajavad kõik kuuseliigid talvel vähemalt -15C külma. Aga kui on tahtmist proovida, siis seemned talveks külmakappi ja kevadel potti paari millimeetri paksuse mullakihi alla.
ViinaMuri: 2012-11-26 10:21:46
Hariliku kuuse sellistes oludes kasvatamine ilmselt ei ole lootusrikas, aga võid ju proovida. Seemned mulda, muld olgu niiske. Pisikesed seemned - mõne millimeetri sügavusele. Mõttekam on siiski kliimavööndisse sobilikke valida, ka okkaliste hulgas neid ju leidub, vaata ringi ja lepi looduses levivatega. Araukaaria, seedrid, ... meil siin pingutatakse kõvasti, et nad kuidagigi ... Kui kuidagi ei saa, siis siin on metsas tühje maju küllalt.
umbroheline: 2012-11-26 14:10:43
ma tänan! seda ma ei teadnud, et kuusk pakast kohe vajabki, mõtlesin, et lihtsalt peab vastu- nagu põhjamaa inimenegi. päev peale postituse tegemist saingi selle va araukaaria ühest istandusest. nagu päris kuusk on..ainult suts hõredam kuigi muidu täpselt õige jõulukuuse kasvu (potis, mõistagi) ..ning mul on hiiglama hea meel, et sel aastal plastikpuud karbist välja ei pea otsima. ps. tühjade majade peale mõtlen tihti!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.