Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

rabarberi ajatamine

Teema Lisatud
olga: 2012-04-05 09:28:09
kuidas täpselt peaks rabarberit ajatama? olen lugenud et kaetakse põhuga, kuid kas see ei mõjuta hiljem kuidagi rabarberi kasvu. akki hakkab pärast põdema ja millal oleks siis kõige õigem aeg ajatamiseks?
mutt5: 2012-04-05 13:05:39
Mina teen nii: taadul lasin teha 60 cmx60cm kasti raami ja selle raami kattis läbipaistva kilega, ühe külje jättis lahti.Ma pistsin selle kasti rabarberiotste peale peenrasse.Rabarber kasvab mürinal, sest tal on hea soe, päike soojendab ja paitab.Saan kaks nädalat teistest varem rabarberikooki küpsetada. Taadul hea poe juures kelkida-tema on juba sellekevadisest rabarberist maitsvat kooki kahe suupoolega näost sisse ajanud.Ei mõjuta see kastis ajatamine hiljem rabarberi kasvu,peab vaid kasti pealt ära võtma,kui rabarbrivarred enam kasti alla ära ei mahu.Üldiselt on nii,oleme oma penssidest kokku kraapinud sügavkülmkappide raha ja sügavkülmutustesse hakin ka talviste rabarberikookide jaoks mitmeid pakikesi rabarberit varuks.Rabarberit saab ka kuivatada ja kompotiks teha,see pole koogi peal see.Eks iga kokk teeb nii nagu temale endale mekib ja võimalused on.Hiljem kasutan kasvavat rabarberit näiteks maasikamoosi sisse,isegi mahlaks olen teinud.Kuivatada võib rabarberiliistakuid kah kisselli tegemiseks,kuid pean ütlema-on palju paremat materjali kissellideks, moosideks, mahladeks, kookideks.Esimene kevadine rabarberikook aga on...mmmmm kui hea.Oh,kukkusin jälle lobisema.Lähengi vaatan,tirin kasti kuuri alt välja.
ahtos: 2012-04-06 10:59:19
Ma panin taimele 40 liitrise poti,et valgust taimele ei paistaks.Kasvasid valged varred ja olid poole maitsvamad,kui kõrval oleval rabarberil.Kuskilt netiavarustest nägin,et inglased kasvatavad keldis niimoodi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.