Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

okaspuude pügamisest

Teema Lisatud
lihtsaltnaisinimene: 2012-03-05 09:22:46
Kas kellelgi on kogemusi noorte kuuskede pügamisel võra kujundamise eesmärgil? Ei raatsiks noori puid aia taga likvideerida, aga valgust varjama ei saa ka neid lasta kasvada. Kui oskaks, püüaks lihtsalt "ohjes hoida". Tänud nõuandjaile juba ette!
mutt5: 2012-03-05 13:31:28
Mis sellise küsimuse peale ikka vastata,esmalt peaks vaatama, siis näitama nendesamuste kuuskede juures.Iga kell saab ju siinsel lehel otsingusse sisse toksida "puude lõikamine" ja tuleb päris palju firmasid välja.Saab nende telefoninumbritele helistada ja nõustaja või teenuse osutaja kohale kutsuda.Pealegi tuleb otsinguga välja samast temaatikast huvitatute juba alustatud arutelusid.Mina arvan nii.
Babette: 2012-03-05 19:25:10
Mis seal siis ikka nii keerulist - kuusk annab end kenasti vormi lõigata, kui alustada väikesest puust. Aastakümnetega muutub see raskemaks, kuna oksad lähevad tugevamaks ja seestpoolt puu okastest hõredamaks, aga alles aastaKÜMNETEGA. Sentimeetri- paar peab laskma ikka pikkust juurde, on kenam. Olen neid lõiganud tüvele palliks ja kitsaks püramiidiks. Proovi julgesti.
cirrus: 2012-03-06 10:05:48
Babettel täiesti õigus. Lisada võiks veel, et kui aega ja lusti on korralikult lõigata, siis olgu head teravad käärid ja kui võrselt punga pealt veel korralikult lõigata, siis ongi hästi. Hilisematel aastatel võib juba hekikääridega lõksutada. Aga üldiselt tuleb juhuslikesse kasvamistesse suhtuda julmalt ja kohe. Siis ei pea valutava südamega päev-päevalt ja aasta-aastalt seda südamevalu juurde genereerima.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.