Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Õunapuude kaitse

Teema Lisatud
ingver: 2011-10-27 13:30:59
Kas keegi teab kuidas õunapuid hiirte ja jäneste eest kaitsta?Olen kuulnud,et kuidagi nafta lapiga.Kas keegi teab täpsemalt?
Ampstrike: 2011-10-27 23:22:28
http://aedjakodu.tarbija24.ee/599730/sugis-kihutab-aednikku-lume-tulekuni-uha-takka/ Eelmisel aastal sai algaja aednikuna mässitud kotiriie ümber. Kõik mis oli väljaspool - söödud, kuid riides olevad tüved jäid terveks. See aasta veidi targem - peenikene plastvõrk (K-rautas nt.) ümber tüve hiirte ja jäneste kaitseks. Kitsede vastu aga ca. 1m läbimõõduga traataiast ring. Ise sai 1,5m võrku kasutatud, aga puud ka alles väikesed.
vaatleja: 2011-10-28 11:45:01
Mina olen oma noori õunapuid kaitsnud sellise lihtsa ja usun ka käepärase asjana nagu vanad katkised kapron sukkpüksid või ka sukad, neid leidub igas majapidamises ikka.Põimin nad ümber puutüve, ka esimesed külgharud mässin kinni ja ükski loom ei taha närida. Alla mulla pinnale panen kihi kuuse oksi siis ka ei tule keegi(hiired ) ligi.Sukki ja sukkpükse saab kasutada mitu aastat peavad vastu külmale ja niiskusele head katsetamist.
ingver: 2011-10-28 12:24:20
Aitäh,proovin järgi.
kiisu: 2011-11-04 08:36:20
Üle-eelmine talv tänu mittekülmunud maale olid ka suured hiirekahjustused ja jäin isegi paarist puust ja taimest ilma, eelmine aasta ostsin hulgi vesiroti kuubikuid ja panin neid kõigisse peenardesse ja puude ja põõsaste alla (kui on lemmikloomi, kes aias vabalt liiguvad, tuleb kuubikud nii sättida, et lemmikud ligi ei pääse, mõne toru või millegi sarnase sisse). Kevadel hiirte laipu leidsin, aga puud, taimed kahjustusteta.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.