ketu111: 2011-08-25 12:58:43 Umbes kümmekond aastat olen kurke alati samamoodi marineerinud ja ka hoiutingimused on samad.Sel aastal esimest korda selline jama:purkide põhja tekib valge sade ja kurgid lähevad käärima, kaan kohe kummis peal.Mul pole kunagi sellist asja varem olnud.Purgid on erinevate kuupäevadega, ei saa öelda, et ühel satsil läks midagi valesti.Täna viskasin vist kümme või rohkemgi purki(680g) kurke minema.Oskab keegi arvata, milles võib probleem olla?Äkki sinepiseemned ajavad halvaks? |
merka: 2011-08-27 08:57:04 Mul oli sama mure ja just nende purkidega
kuhu ma sinepiseemneid panin.Need mis on
ilma sinepiseemneteta on korras. |
ketu111: 2011-08-27 09:25:13 Keegi tuttav mainis, et mädarõigas võib see olla, tänu millele ei seisa kurgid.Teised räägivad, et mädarõigas hoiabki asja korras, samuti sinepiseemned aitavad säilimisele kaasa.Netist lugesin, et mustsõstralehtedega võib sattuda purki midagi sellist, mis halvaks kurgid ajab.Ma ei oska enam midagi arvata. |
Katrin29: 2011-08-27 18:55:25 Ma olen sellise asja peale süüdistanud keeratavat purgi kaant, mis vajab välja vahetamist. |
Mozart: 2011-08-28 21:42:20 Lugesin just et tilli seemneid ei tohi panna, mul ka nii, rõigast ei viicinud ka mina panna.Aga eks äädikaga seda jama ei tule. |
ketu111: 2011-09-01 10:29:07 Uuel katsel:tegin eile jälle 10 kg marineeritud kurke.Seekord ei pannud ei sinepiseemneid ega ka mädarõigast.Tilliseemneid ei pannud,ainult varsi, võimalikult vähe mustsõstralehti.Küüslauku panin, vürsti ja pipart ja kurke ka:)Soola ja suhkru kogust suurendasin veidi, äädikat panen alati rohkem kui retseptis. Võtsin ka teise tootja äädika, purkidele panin täiesti uued kaaned.Eks näis:) |
theodora: 2011-09-01 18:00:50 kas kkedate ikka 2 korda marineerimisvedeliku läbi?mina olen teinud nii:esimesel korral ajan marinaadi keema ja kallan kurkidele peale.Paari tunni pärast kui kurgid on juba värvi muutnud,kallan marinaadi kurkide pealt marinaadi potti,ajan uuesti keema ja valan kurkidele peale ja kaanetan.Olen sinna lisanud küll sinepiseemneid ja mustsõstralehti ja ka mädarõigast,kirsilehti. |
ketu111: 2011-09-01 21:39:19 Mina teen nii:Puhastesse purkidesse panen mustsõstralehed,tilli, küüslauguküüned,pipraterad,vürtsiterad.Siis puhtad kurgid.Peale valan keeva vee, hoian seni kuni kurgid värvi muudavad.Nüüd vesi pealt potti, keema ,juurde suhkur,sool,äädikas(1l vee kohta 1,5-2 spl soola, 1,5-2 spl.suhkrut ja 3-4 spl äädikat).Nüüd keev marinaad purkidesse,purgid kinni ja teki sisse sooja.Järgmine päev viin keldrisse.Kümmekond aastat samamoodi teinud,siiamaani oli kõik hästi. |