Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Lämmastiku \"üledoos\"?

Teema Lisatud
ketu111: 2011-07-08 11:25:39
Kui minu patissoni lehed on suured nagu rabarberil, kas on tegu lämmastiku üleküllusega?Mida sisaldavat väetist tuleks nüüd tasakaalustamiseks lisada?Näiteks mis hästi õite tekkele mõjuks.
lehevaksik: 2011-07-08 22:56:17
Patissonil ongi minu teada üsna suured lehed. Ent kui lehed on tumerohelised ja servades selline hallikas kärbumine (just vanemad lehed), siis võib kahtlustada lämmastikuliiga. Lämmastik on selline element, et kui teda on mullas liiga palju, siis kipub see teisi taimele vajalikke elemente kõrvale tõrjuma. Esimene soovitus, mis kohe ette tuleb on kasta kõvasti. Sellega uhutakse liigne lämmastik juurte ümbert ära. Kui maa tahenenud, siis võib mulda segada puutuhka, mis on hea fosforväetis. Olen lugenud, et liigse lämmastiku korral aitab ka boorväetis ja väetamata turba lisamine mulda. Kuna omal nendega kogemused puuduvad, siis ei oska nende kohta midagi öelda. Kuid puutuhka kasutan ise ja saan kinnitada, et see on hea väetis, lisaks ka hea tõrjevahend.
ketu111: 2011-07-09 09:27:37
Aitäh!Katsetan tuhaga.Need lehed on ikka ebaloomulikult suured, samal peenral olevatel kurgitaimedel on sama asi.
ketu111: 2011-07-09 15:51:13
Upitasin teema ettepoole, sest nüüd on pilt ka juures:)
lehevaksik: 2011-07-09 20:46:12
pildi järgi küll ei ütleks, et on lämmastikuliig. Pigem lihtsalt palavus. Mul kurgilehed sarnased, kuid olen neid veega pritsinud (enamasti õhtupoole, kui päike madalamal) ja paistab, et neile meeldib:-)
ketu111: 2011-07-09 21:14:31
Siis on see patissonitaim lihtsalt enesega väga rahul ja lihtsalt kasvab hiiglaseks!Oleks, et ainult lehed ei kasvaks, vaid ikka viljad ka tuleks võimsad.Ta on muidugi hea sooja koha peal ja kõrgpeenras.Teised tavalistel peenardel olevad kabatšokid ja patisson on normaalsetes mõõtmetes:)Väetist on nad kõik sama moodi saanud.(sprint`i ja hiljem mingit köögiviljaväetist)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.