Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

püsilillepeenar

Teema Lisatud
ular: 2011-06-08 15:45:24
Tegin uue püsililledele peenara ja tahan vanast umbrohtunud peenrast tuua osa taimi üle uuele peenrale kuidas ma seda teeks nii,et ma naati kaasa ei veaks. Ja veel, minu uuele peenrale jääb pisuke nurk vanast peenrast, koos pojengiga, kuidas teha nii,et pojengi ümer olev naat minu uues peenras võimust ei võtaks kitkun ära,aga kuidas eemaldada juured maast.
PillePohl: 2011-06-09 10:14:20
väga hästi saad hakkama Roundupiga, selle kõige kangema kontsentraadiga määri pintsilga ettevaatlikult kokku naadi lehed (tööta tuulevaikse ilmaga, et määritud naadilehed lillede lehti ei puutu, muidu oled ka lilledest ilma, sest mürk mõjub taime rohelise osa kaudu kogu taimele), lahusega pritsi peenarde ääri, kus naadid kasvavad (aga nii, et tuul ei kanna mürki jällegi lilledele, võta appi nt pappkasti tükk vms). Mürk levib risoomi kaudu kõikidele taimeosadele ja varem või hiljem naat kaob. Võid oma lilled ümber istutada koos naatidega (eemalda käsitsi nii palju kui on võimalik), pärast, kui lilled on juba juurdunud, saad seda Roundupi protseduuri samuti teha. Ja väga edukalt toimib! Mul oli suur peenar, kus pojengid ja nartsissid kasvavad, naati ja orasheina täis kasvanud, ja juba enne minu sinna elama asumist. Olin täitsa masenduses, kuid sain Betulalt sellise soovituse ja paar aastat töötasin, nüüd ei ole ühtegi naadi- ega orasheinaliblet!
ular: 2011-06-14 15:33:47
kui kange raundopi lahuse tegid pintseldamiseks?
pysilill: 2011-07-16 20:46:41
Mina soovitan lihtsalt naadi juurikad välja kitkuda. Kõige tõhusam. Olen saanud oma hostad ja pojengid naadivabaks nii, et kaevan välja ja leotan taimi juurtpidi nii kaua veetünnis kuni juured on mullavabad. Väga tõhus on taimi üles-alla tünnis loksutada. Seejärel on taimi uskumatult lihtne jagada ning umbrohust priiks saada.
Roosa: 2011-07-18 15:11:18
Minu lillepeenar on pikk riba nagu soolikas.Segamini püsikud ja üheaastased taimed.Nüüd on mul tahtmine see soolikas ära lõpetada ja ümmargused ringikujulised peenrakesed eri kohtadesse teha.Küsimus:mis ajal on parim aeg seda teha? Kas hilissügisel või varakevadel? Kas on võimalik ühe hooga ära teha? Näiteks ei tea ma ju sügisel,kus krookuste ja tulpide sibulad täpselt asuvad, aga varakevadel enne õitsemist ei tohiks ju neid häirida. Aga õitsemisaeg on erinevate sortide pärast märtsist mai lõpuni.Millal ja kuidas siis peenart muuta?
ketu111: 2011-07-18 21:28:08
Tean, et sibullilli tohib välja kaevata, kui pealsed on kuivanud.Erinevate lilledega käitutakse erinevalt:tulbid võetakse välja, kuivatatakse ja siis sügisel istutatakse maha, nartsissid võib ilma kuivatamata kohe ümber istutada.Krookuste kohta ei oska öeldaPüsikuid tuleks ka ikka minu teada sügisel istutada.Et suve lõpus õiged sibulad üles leida, oleks pidanud neile märgid juurde panema.Muidugi võib ka peenra üles kaevata,kõik sibulad, mida leiad istutad mujale.Suuruse ja kuju järgi saab eristada, kes tulp, kes krookus , kes muu.Kui neid kevadel istutad, kui juba lehed paistavad, jäävad nad mitmeks aastaks põdema, enne kui õitsema hakkavad.
KollaneTulp: 2011-07-25 10:12:39
enamus püsikuid on tegelikult üsna vastupidavad ja nende ümberistutamine ei tee midagi kurja. kui tahad naadist vabaks saada, kaeva lihtsalt taim välja ja puhasta lille juured naadi juurtest. olen ise seda teimud ja minu arvates tegi väljakaevamine lilledele hoopis head. sel aastal on just pojengid palju ilusamad ja elujõulisemad.
PillePohl: 2011-08-04 10:50:14
ular! olin vahepeal aias puhkusel, arvuti juures ei käinud, nii ei näinud, et olid vahepeal küsinud. lahuse kangus: kõige kangema kontsentraadiga pintseldasin, s t võtsin korgi pealt, kastsin puhta pintsli sinna sisse, tegin lehed kokku. kõiki lehti ei pea tegema, ja piisab, kui ainult lehe keskel ettevaatuse mõttes. aga ainult nii, et ei tilguks maha ja teiste taimede peale!!! sel aastal puhastasin sel viisil samuti kevadel saadud kaks taime orasheinast ja naadist.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.