Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

liigvesi talvel

Teema Lisatud
Heli: 2005-01-08 21:59:53
Tere! Sooviksin asjatundjate käest küsida, kui halvasti võib mõjuda liigne vesi taimede ümbruses talvisel perioodil (drenaazhi tegemine jäi sügisel poolikuks, nüüd ongi lumesulamise ja vihmavee tõttu mõned taimed ca 3 päeva vee all olnud). Tänud vastamast!
Aiatark: 2005-01-09 23:10:19
Praegu peaks esimesel võimalusel labida haarama ja kraavitamisega tegelema hakkama, kui vett vähegi kusagile juhtida on. Kuna sademeid on tulnud kohati mitme kuu normi jagu, siis pole madalamal alal veel kusagile voolata. Esmakannatajaks saab igal juhul muru, seda nii "tiikide" püsimisel kui ka kraavitamisel. Püsivad soojakraadid (eelkõige Lääne-Eestis) võivad murutaimed kasvama meelitada ning seejärel vee alla jäädes pole nende seisund sugugi kiita.
Kraavide sisseajamisel tuleks murukamar mätastena mujale haritud mullale tõsta, nii on lootust seda hiljem haljastamiseks kasutada.
Kraavimulda ei tohi aga mitte kõrvalolevale murule tõsta, vaid samuti muusse paika hunnikusse kuhjata.
Ühe või teise taime vastupidavust üleujutusele on raske ajaliselt piiritleda, see on liigiti üsna erinev. Määravaid tegureid on mitmeid: taimede seisund möödunud suvel ja sügisel, viimase aja temperatuur (osa taimedel on loomulik puhkeperiood läbi ning mitme soojakraadi pikemaajalisel püsimisel võib taime vegetatsioongi alata).
Nii et, valida on veelompide püsimise ja krundi sonkimisega vee ärajuhtimise vahel.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.