Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Viljapuude vahekaugused

Teema Lisatud
Aile: 2011-05-18 10:45:23
Kui suured peaksid olema õuna-, pirni-,kirsi- ja ploomipuude vahekaugused? Ja kui sügavale arvestades pookekohta nad tuleks istutada?
AiatarkOU: 2011-05-18 11:25:56
Õunapuude istutustihedus ei tohiks reas olla tihedamini kui 4 m ning reavahed peaksid olema 6-8 m. Pirnipuude vahekaugused on samasugused kui õunapuudel. Ploomipuud istutatakse tihedamini kui õunapuud. Ploomipuude vahed reas endas võiks olla 2,5 m ja ridade vahe võiks olla 5 meetrit. Mullakiht peaks olema vähemalt 50 - 60 cm sügavuseni läbi kaevatud ja istiku paigaleasetamisel peaks juurekael jääma maa pinnaga ühetasa.
raudnaine: 2011-05-18 11:29:51
5 meetrit vahekaugust ja juurekava järgi istutad. Teed ca 1*1 m raadiusega augud, sügavust olenevalt mullast (0,5 m). Põhja tagurpidi keeratud mullakamara mättad, komposti, kõdusõnnikut, väetist. Laotad juured laiali ja hakkad tasapisi mullaga katma. Hoides tüvest, saputad tasakesi juuri, et muld hästi vahele saaks. Jälgi, et juurekaela kinni ei kata. Siis vajutad jalaga mulla pealt tihedamaks - ringiratast ümber puu, jalanõu nina vastu puutüve. Kastad ka kindlasti, peale võid mingit lehtpuu mulšši panna, et niiskust säilitada. Täna ms. viimane istututusaeg Thunide järgi ja viljapäev. Edu.
vasula: 2011-05-24 00:09:33
Ploomipuid ma ei istutaks tihedamalt kui 3m.Saab madalama ja laiema võra kujundada.Reavahed mitte vähem kui5..6m. Õhk peab ikka liikuma ja päike ligi pääsema. Õunapuudel peab arvestama aluse kasvutugevust.Nõrgakasvulised tihedamalt (3m) Seemikalusel ja tugevakasvulisel kloonalusel 6-8m. Eelpool õpetatud sügav auk peab eelmisel sügisel kaevatud olema.Kui seda vahetult enne istutamist teha vajub muld aja jooksul kokku ja istik võib valesse kõrgusse jääda. Pookekohal pole õunapuude istutamisel üldse tähtsust.Jälgida tuleb juurekaela st.kohta kust algavad juured.Ei eksi kui istutada sama sügavale nagu on enne kasvanud. Ploomipuudel on soovitav pookekoht mulla sisse istutada,siis ei aja nii palju metsikuid.Olen näinud ka väga kõrgele poogitud ploomipuid (talvine pookimine mugavam kõrgele panna)Nende puhul pookekohta mulla alla ei saa istutada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.