Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Vaarikad kevadel

Teema Lisatud
Ansku: 2011-01-30 19:23:27
Istutasin frigotaimedena vaarikad eelmise aasta kevadel (esimene katsetus sel teemal). Kandsid pisut viljagi samal aastal. Hilissügisel lõikasin kõik varred u. 40 cm pikkuseks (loodetavasti ei teinud midagi väga valesti). Nüüd uurin, et kas ja millal oleks vaja neid kevadel väetada või midagi veel nendega teha ? On nii kahju, et pole enam ühtegi vanema-vanaisa, kelle käest selliseid põhilisi aiandusnõuandeid saada :S Küsimusi on niiiiiiii palju.
vasula: 2011-01-31 11:39:56
40 sm kõrguselt lõigatakase ainult pärast istutamist.See tähendab,et lõikasite ka tänavuse aasta õiepungad ära.Lugege siit foorumist vaarika lk. läbi.Erinevalt tuleb lõigata remonteeruvaid ja tavalisi sorte.
Betula: 2011-01-31 13:26:22
Ehk olid ostetud taimed aga sordist 'Polka', mis viljuvad sama aasta oksal? Ikka soovitaks küsides rohkem teavet lisada-kus kohas Eestis oma muredega koos ollakse ja millise viljakusega on muld. Kevadeti korraldatakse ju siin-seal aianduslikke kursusi, sest algajal ju ainult teooriale toetudes on raske täit sotti saada. Aga vaarikad on väga tänulikud orgaanilise väetise ja orgaanikaga multsimise eest. nn."kunstsitaga" on suurem kunst väetada. Aga kompostihunnik peaks ikka igas aianurgas olema-ja umbrohupuhas. Eiteakust saadava kompostmulla või sõnnikuga võib kaasa saada tohutult suure umbrohuseemne varu, millega pärast palju muret. Väga hea ka kokkuriisutud puude lehed vaarikate vahele laotada. Seda head kraami on sügiseti kõik pargid ja linnatänavate ääred täis ja temaga ei osta midagi tarka teha. Tegelikult milline väärtus sellel on! Võibolla vaid liiga suure liiklusega teede ääres raskemetallide oht.
Lopstu17: 2011-02-13 17:32:53
Kas kellegil on kogemust musta värvi vaarikaga,ostetud kinnistul nad juba kasvasid.Nad on nagu põldmarjad aga pika varre otsas.Varred on niivõrd pikad,et tahaksin nüüd kevadel nad tagasi lõigata.Sügisel jäid lõikamatta.Millal on õige aeg ja kui palju võiks kärpida?Võibolla on kellegil veel mingeid häid nõuandeid nende hoolduse kohta.Marju kandsid hilissügisel rohkelt,said ka sügis väetist.
merisiga: 2011-02-22 21:31:02
Tolle musta asja nimi on pampel. Mul on üks vääga vana ameerika sort. Kasvab ainult lõunapoolsel kuuritagusel ja saaki annab hilja, kuid palju.Kevadel lõikan nii, et jääksid kasvama ainult kõige ilusamad ja tugevamad taimed ja nad moodustavad spaleeri.Väetist üldiselt ei anna, teinekord kukub sinna veidi komposti ja üles siduma peab neid kindlasti. Tittesid olen kevadel jaganud, kui on tahtjaid olnud.
Lopstu17: 2011-03-01 12:13:13
Aitäh Sulle merisiga!Võtan kuulda hüva nõu.Ilusat saabuvat kevadet!
nelely11: 2011-04-25 19:35:18
tere.minu lastele maitsevad väga vaarid aga nad ei saa neid süüa kuna viljades on ussid,kas keegi teab kuidas vaarikaussidest lahti saada?millega neid pritsida ja millal oleks parem aeg seda teha??
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.