Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Mändide tekkimise soodustamine

Teema Lisatud
pernaane: 2010-09-06 14:03:20
Olen kuulnud, et kui tahta tugevat ja tervet männipuud, siis peab see taim olema ise oma kasvukohal kasvama läinud (s.t ümberistutamine pole õige). Ning männitaimede juurdetekkimise soodustamiseks on õige sügiseti pind ettevalmistada - maapinnalt eemaldada sammal, et seeme satuks kergemini mulda ja läheks suurema tõenäosusega kasvama. Kas keegi on niiviisi männitaimi tekitanud? Kas piisab rehast ning kui suur või väike peaks olema ühele puule planeeritav lapike?
aiamees5: 2010-09-06 18:15:58
Kui sul on ümberringi männid kasvamas, siis tulevad need männid igalt poolt üles. enamusest sõidad ainult muruniidukiga üle ja kui ei sõida, siis hein võtab vajaliku valguse. Aga millisel pinnal on minul neid õnnestunud tärkamas näha on siis kändude ümbert ja õhukese killustiku vahelt. ka tänavakivide vahedest. need on siis kohad kust niidukiga üle ei lase ja koht saab piisavalt valgust. Ise olen neid välja noppinud ning potti kasvama pannud. Juba paari aastased taimed on pisikestes pottides kasvamas. usun, et paari aastast taime annab veel edukalt ümber istutada koos potisisuga. ahjaa, mullahunnikust tuli ka vist kuue kuuga ilmatu hulk noori mände. võib olla siis ka lihtsalt üks paksem mullakiht kohta kuhu soovid mände peaks aitama. eeldusel muidugi, et läheduses on mände
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.