Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

taimekast

Teema Lisatud
upsik: 2010-08-29 11:29:45
Mul ehitatud pystistest puitpalissaadidest ca 7 ruutmeetrised kastid aeda- puidu ja mulla vahel veel mullikile pandud. Nyyd tahtsime hakata sinna istutama (jugapuud, elupuud, pysikud jne) kuid tekkis kysimus kas peaks nad ikkagi kuidagi ära soojustama. Styrofoam plaatidega näiteks. Muidu talvel kylmavad juured ära. Palun soovitaga kuidas ja kui pakuga ja kas yldse vaja soojustada- kas see annab midagi. Olen suht algaja .
upsik: 2010-08-29 11:30:41
... veel lisan, et maapinnast ca 60 cm kõrgused on need kastid.
cirrus: 2010-08-29 21:28:05
palun Teil mitte solvuda, aga mis häda on algajal aiapidajal ehitada 60 cm kõrguseid istutuskaste, kui maapinnal on kõik kasvamiseks olemas ja palju ilusam??? Jääb ainult kaasa tunda. Loomulikult on kõrgpeenrad nii kuuma- kui ka külmahellemad, aga ehk oskab keegi anda mõistlikku nõu.
Betula: 2010-08-30 09:12:57
7 ruutmeetrised istutuskastid pole just eriti suured, et seal juga-ja elupuid kasvatada. Ehk veel kuidagi mingeid elupuude eriliselt väikesi vorme. Iluaianduslikult ehk sobiksid pigem alpiaia väikestele taimenutsakutele, et neid omale paremale vaatlemiskõrgusele tuua. Nt. mägisibulad, Sedumite väikesed padjandid. Kõrgemaleehitatud kividevahelistes alpiaedades saavad nad ka külmadel talvedel hakkama. On ju ka selliseid taimi, kes taluvad külma, kuid niiskust ei talu-ehk neilegi sobiksid nii kõrgele tõstetud istutusalad. Kuid kahtlen ka puidust palissaadide pikemas kasutuseas,kuigi nad on ilmselt süvaimmutusega. Pealegi seestpoolt on mulla surve ikkagi üsna suur ja külmudes märg muld suurendab veelgi oma ruumala. Peab ikka üsna tugev ehituslikult olema, et laiali ei vaju. Ka suuremate taimede juured kasvades annaksid veelgi juurde seespoolsele survele.Puude-põõsaste juurtel on enneolematu jõud-vahel trügiva lausa läbi asfaldi ja kehvema alusmüürigi. Ehk siis hoopis seal kastikestes kasvatada hoopis üheaastasi lillekompositsioone- äärepeal miskit rippuvamaid amplitaimi? Või kevadel külvata sinna varavalmivaid köögivilju-seal sulab ilmselt varem muld ära ja soojeneb ka kiiremini, kui nad päikese käes muidugi asuvad. Ehk on kellelgi veel nõuandeid?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.