Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Õunapuud ei kanna

Teema Lisatud
Aimla: 2010-08-03 09:19:56
Palun andke nõu, mida teha. Õunapuud juba 7 aastat aias kasvanud, aga saaki ei tuhkagi. Kevadel õitsevad küll mõõdukalt, aga õunu neist ei moodustu. Ometi oli see kevad soe ja öökülmasid ei esinenud. Samasse istutatud ja sama vanad kirsid-murelid on iga aasta lookas vilju kandnud. Olen hoidnud õunapuude aluse pinna murumätta all. Väetanud ei ole. Oksi lõiganud ja harvendanud olen hoolikalt. Muld on savi-liiva tüüpi ja küllalt niiske. Kas peaks praegu millegagi väetama või neid turgutama, et õunu ka annaks? Millega? Kuna august käes, siis kas lämmastikku enam anda ei tohiks. Mida peaks andma, et nad järgmiseks aastaks juba vilju ette valmistama hakkaks?
meristeem: 2010-08-04 10:46:55
Tere! Selleks võib olla mitu põhjust. Millised on sordid, kas tolmnemine on korras. Kui puud on istutatud liiga sügavale, siis ei taha ka kanda, juurekael peab algama mullapinnalt. Mõned sordid hakkavadki hilja kandma. On ka üks uskumatu tarkus, kui ise poleks kogenud, ei usuks ka. Nimelt on mul aias Sidrunkollane taliõun, oli suur ja enam kui 10 aastat vana puu, ei kandnud üldse. Ühel kevadel ütlesin abikaasala, et selle puu võtame maha, aga jäi siiski alles ja järgmisel aastal oli õunu täis ja kannab siiani.Võib-olla jõudis siis kandeikka, aga mulle meenus, et olin sellisest tarkusest varem kuulnud.Viljapuid peab ikka väetama. Soovitaksin praegu kasutada kompleksväitist, millel ei ole palju lämmastikku. Sobivad kartuli, tomati ja viljapuude väetised. 7 aastasele viljapuule võiks anda ca 300g puu kohta. Paremini saaks nõu anda kui sorte teaks.
Aimla: 2010-08-05 13:57:50
Sorte on palju: Melba, Paide taliõun, Sõstraroosa, Tallinna pirnõun, Suislepp, Tiina, Krügeri tuviõun, Liivika, Martsipan, Pirja, Karamba, Kasper. Kõik isututatud 5 X 3,5 vahekaugusega aia ühte nurka. Kui suures ulatuses peaks maad puude tüve ümber kobestama ja kui sügavale see väetis anda?
laine01: 2010-08-05 21:19:28
Sel aasatal oli palju õunapuu õielõikajat, eemalt vaadates paistabki, et puud õitsevad mõõdukalt aga tegelikult on igas õies uss sees. Uss sööb õiesüdamiku ära ja õuna ei tule.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.