Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

augud lehtedes

Teema Lisatud
Lea: 2004-11-17 22:17:35
Toin rodult lillekesed ara tuppa ja mis ma naen - paljudel on lehtedel augud, mis on nagu poolenisti labi soodud (selline ohuke kile on alles). Kes sellist kurja voivad taimedele teha ja kuidas neist lahti saada?
Riina: 2004-11-18 18:05:27
lehetäi äkki? aga kuidas lahti saab - ei tea!
Jaak: 2004-11-19 19:51:07
Need peaks olema mingid pisiliblikate röövikud. Küllap on nende näritöö selleks aastaks tehtud ja nad on pugenud kuskile peitu nukkuma, kõige tõenäolisemalt potimulda. Edaspidi tuleks peale passida ja kahjurid aegsasti hävitada. Kaaluda tasuks ka substraadi vahetamist.
ivle: 2010-10-17 10:43:59
Mul on sama lugu.Pellargoniad olid rõdul ,õitsesid ilusti ja kõik ok.Oli siis ka lehedel augud aga mitte palju,ei näinud midagi erilist.Aga ,kui tuppa tõin siis mingi aja pärast olid rohelised paksud ussid lillede peal.Korjasin ussid ära ja võtsin näritud lehed ka.Mõtlesin ise ka ,et peaks äkki mulla ära vahetama ,sest seal võib veel miskit olla.Kas aitab mulla vahetamisest või peaks taime pritsima?Mul on veel üks mure. Suur palm,mul on see juba mingi 10 a. olnud.Seal on lehtede ja varre küljes nagu mingid kuivad lestad.Lehed nagu vähe kleepuvad ka mõnest kohast.Olen seda koguaeg pesnud kaaliumpermanganaadi lahusega.Aga tundub ,et see ei aita.Kas keegi oskab öelda ,mis peaks tegema?Vähe oli seda juba läinud sõnajalale ja ühel ohrideel oli küljes.Millest see tuleb ja on see mingi lillehaigus?
Babette: 2010-10-18 13:49:44
Arven, et see on kilptäi. Temast on raske kui mitte võimatu lahti saada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.