Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roht-tupsliilia

Teema Lisatud
Lea: 2004-11-17 22:00:09
kas see, kui poti äärde tekib sellist õhkõrna valget värki tähendab, et see on lubjast? mul on köögis lilleke - roht-tupsliilia - mis niimoodi poti äärde "ämblikuvõrku" koob. kui on liiga aluseline - kuidas seda tasakaalustada? ise olen veinipudeli põhjad sinna koos veega tühjaks valanud. Tänud teadjatele!
Jaak Palumets: 2004-11-18 11:10:15
Juhuks, kui ikka on tegu lubjaga. Iga kastmiskorraga viime potti lupja juurde. Potist ja lehtedest auruva vee võrra jääb lubi potti maha, sest auruna lenduvad ainult veemolekulid. Tavaliselt sadeneb lubi ringina poti siseküljele mullapiirile, st. kohta, kust vesi mullast lahkub, muidugi ka mujale mulla pinnale, kuid seal pole lubjakirme nõnda selgelt nähtav. Savipott on nagu käsn ja sellest aurunud vesi jätab kergemad lubjajäljed ka mujale poti pinnale. Kui tegu pole eriti lubjapelgliku taimega, siis kogunev lubi kahju ei põhjusta, kahju on pigem esteetiline. Igaaastasest ümberistutamisest värskesse mulda piisab, et võimalikku kahju ära hoida. Veinipära muidugi hapustab mulda ja osa kaltsiumi lahustub mõneks ajaks. Kuid kaltsium (lubi) lahkub potist ainult koos mullapallist läbi jooksnud veega. Mulda läbi pesta pole siiski mõtet, sest siis kaovad ka muud toitained.
Lea: 2004-11-18 18:06:36
Aitäh vastajale!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.