Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ebajasmiini paljundamine

Teema Lisatud
uviline: 2010-05-20 08:16:08
tere, kas kellelgi on kogemusi topeltjasmiiniga. võtsin eelmine aasta naabrilt mõned oksad, panin vette seisma aga juuri alla ei tule, vees püsisid ilusad lausa ca 6 nädalat. ei hakanud mulda panema, kuna juuri ju polnud. kuidas neid paljundatakse või kust on võimalik saada istikuid ?
Betula: 2010-05-20 10:29:27
Ilmselt on siin juttu ikkagi ebajasmiinist, kes meil väljas kasvavad. Saab paljundada haljaspistikust. Juulis võta poolpuitunud viimase aasta võrseid(väga hästi on sellest kirjutanud Heino Kiik oma Taimetarga raamatus milline on parajalt poolpuitunud haljaspistik) ja pane turbasse või mõnda muusse kergemasse kasvusubstraati potti või kasti, mis aseta päikesevarjulisse kohta(ka samas raamatus pistokste paigutamisest hea ülevaade). Peale katteloor või õhuke kile, marli. Kilet ei soovita otse okstele toetada. Väheste haljaspistikute puhul saab ka tühi 1,5 või 2l plastpudel katki lõigates kork peal ära keerata ja pealmist osa katteks kasutada-siis pole vaja tihti õhutada. Ise kasutan katteloori. Peenejoaliselt kasta või udutada mitu korda päevas(olenevalt õhu soojusest ja kui varjulises kohas pistikud paiknevad. Liigse niiskuse ja õhu puudusel võivad kergelt mädanema minna või hallitada. Mul pistikud tavaliselt kasvumajas riiuli all. Kastan algul tihemini,kui juba juurdunud on, siis mitte iga päev. Esimesel talvel viin potid-kastid külmavabasse ruumi. Head katsetamist!
Aiatark: 2010-05-20 10:36:30
Loe ka teemat: ebajasmiin.
uviline: 2010-05-22 10:44:34
To Betula - tänud nõuande eest. Kui õieti aru sain siis mulda lähevad istikud kevadel - aprill, mai?
Betula: 2010-05-22 18:14:29
Viimati eelmisel suvel Ahvenamaalt toodud haljaspistikutest juurdunud ebajasmiini taimi pole veel kasvukohale istutanud(alles otsin talle sobivat alalist kasvukohta). Kuid nüüdseks on nad ca 15cm pikkused. Kui pole ohtu, et neid maha niidad või niisama rohu sisse ära kaovad-korralikult ümbrust hooldades juba kõlbaksid küll kasvukohale istutamiseks. Minule meeldib mitte kaua puittaimi potitaimena kasvatada kus juured kipuvad puntrasse kasvama.Väljaistutamisel peab alati ülekasvanud juurekavaga taimedel juuri hoolsalt lahti harutama ja potitaimede kastmisega peab hoolas olema. Samuti on väiksemaid taimi lihtsam istutada.
reints: 2014-07-17 13:01:23
Kas oskab keegi soovita, kust võiks saada ebajasmiini sorte Akademik Komarov, Rusalka, Komsomolets ja Zoja Kosmodejanskaja.
nipitiri: 2014-07-18 20:51:44
Kõikvõimas google aitab. Lätlastel kõiks Zojad ja Zhurad esindatud: http://www.horti.lv/lv/shop/lapu-koki-un- krumi-segsekli/filadelfi-jasmini/
nipitiri: 2014-07-18 21:06:31
ja nüüd pean ise ka sammud Pukale seadma, sest see Rusalka on ikka väääga ilus.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.