Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Elupuul haigus?

Teema Lisatud
koduaed001: 2010-05-11 15:05:07
Aasta tagasi istutatud Brabanti heki taimedel on okste tipmised soomused pruuniks ja siis mustaks muutunud. Neid puutudes pudenevad pehmenenud, veidi purdujad soomused maha. Olen aiandusärides märganud sama asja seal müüdavatel elupuudel (erinevatel sortidel). Milles asi, kas on mõni seenhaigus küljes? Aitaks äkki Bravoga pritsimine?
Betula: 2010-05-13 08:09:16
Kui pruun laik vaid päikesepoolsel küljel, võib olla ka päikesepõletus. Sel kevadel on isegi korralikult juurdunud har. kadaka sordid päikesekahjustust saanud. Aga kust taimed ostsite? Bauhofist ja teistest suurkaubamajadest, kus Hollandi taimi müüakse, võib õnnestuda igasuguste tuntud ja tundmatute haigustega taimi saada. Ka eelmisel aastal kurdeti, et niisuguste taimedega rajatud hekkides on hakanud taimed pruuniks muutuma kuni hukkuvad. Samuti vajavad okaspuude potitaimed korralikku kastmist ja mustad konteinerid kõrvetava päikese eest varjutamist. Kindla peale minek on ikkagi kodumaiselt paljundatud taimede ostmine! Kahjustuste esinemisel on siis vähemalt hiljem kust ja kellelt nõu küsida või pretensioone esitada.Bravo aitab seenhaiguste tõrjel. See meil esmakordselt 2001 aastal avastatud kottseen Didymaschella thujina kahjustab peamiselt vanemaid oksi. Viimase aasta kasvud peaksid jääma roheliseks.
koduaed001: 2010-05-13 15:42:29
Taimed on eelmisel kevadel ettetellimisega Nurga Puukoolist ostetud (s.t. et kusagil müügiplatsil nad kuivanult pole seisnud) ja tegu on tõepoolest Hollandis pärit taimedega (mullapalliga olid). Eelmisel aastal, veidi peale taimede juurdumist ja kasvu alustamist, tuli meil juba võidelda pudetõvega. Pritsimine Bravoga andis tulemusi ja taimed hakkasid lõpuks ikka edenema. Nüüd siis jälle midagi uut! Oleks seda aimata osanud, poleks sissetoodud taimede kasuks otsustanud. Ja täpsustuseks - hekk oli õigeaegselt varjutatud, pikaajaline väetis on aprilli lõpus pandud ja taimi on korralikult kastetud. Lisasin mõned pildid, äkki on tuttav asi? Ja tõesti, näinud olen sellist asja Bauhofis mitmel-mitmel taimel. Pildid siis aadressil http://album.ee/node/22819093/50231771 Tänud!
Setu: 2010-05-18 20:44:40
Ole sellel aastal palju jama ja viletsust sisseostetud elupuude kohta kuulnud.Üldjuhul on ladvad kollased olnud. Loodetavasti on ainult külmavõetud. Aga tasuks siiski Bravo´ga pritsida.
Babette: 2010-06-06 20:51:53
Elupuudel on koor lõhki ja kohe pikalt ja mitmel oksal. Ka on koor oksa küljest lahti löönud. kas keegi teab põhjust?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.