Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

pärnad

Teema Lisatud
parn99: 2010-05-05 23:43:38
Tere! Pean väikest mesindustalu. Sooviksin istutada mesila lähedusse ja oleksin huvitatud erinevatest pärna liikidest, mis õitsevad (annavad mett) erinevatel aegadel. Internetist leiab mitmesuguseid pärna liike, mis õitsevad hiljem, kui meie harilik pärn, kuid pea-aegu üldse ei leia infot selliste pärna liikide kohta mis õitseksid varem – jaanipäeva paiku või isegi juba juuni keskel. Kas oskaksite anda nõu selle kohta kas selliseid liike üldse on ja kui siis mis liigid?
peebutalu: 2010-05-06 08:40:51
Tere! Harilikust pärnast hakkab õitsema varem suurelehine pärn (Tilia platyphyllos). Tema õitsemisaeg on juuni lõpp/juuli algus, olenevalt ka kevadest, aga umbes paar nädalat varem kui harilik pärn. Noored pärnad hakkavad õitsema 15-20 aasta vanuselt ja minul on pakkuda praegu u 15 aastaseid 3 meetriseid suurelehiseid pärnapuid, ehk siis kohe- kohe õitsema minevaid.
parn99: 2010-05-07 02:06:53
Jah, suurelehelise pärna õitseaeg oligi mulle saladus. Neid müüvad Juhani puukool ja Kloostrimetsa puukool. Sordikirjeldustes nad kirjeldavad küll õisi aga ei anna selgitust õitseaegade kohta. 3m puud on minujaoks (tõenäoliselt) liiga kallid ja pole ka transporti selliste puude vedamiseks. Igatahes tänud info eest!
peebutalu: 2010-05-07 08:38:25
Võin teile pakkuda neid suuri pärnasid sama hinnaga, mille eest saaksite teistest puukoolidest poole väiksemaid. Olenevalt kogusest ja teie asukohast võin kohale ka toimetada ning aidata maha istutada. Kirjutage: info@peebutalu.ee
Babette: 2011-07-18 21:43:40
Osadel linnapärnadel on lehed pruuniks tõmbunud. Seda isegi mitte tervel puul, osal ainult. milles on probleem, kas haigus kimbutab neid?
Betula: 2011-07-19 10:01:00
Minu arust on neid mingi kahjur õginud. Uurisin lehti ja üks epidermikiht on alles, ülejäänud ära söödud. Ka leppadel teede ääres lehed pruunid. Neil olid mingid mustjad kõvakestalised ussid peal.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.