Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

läti-leedu madalkirss

Teema Lisatud
KollaneTulp: 2010-04-09 10:41:05
Tere. Meil on aias nooruke kirsipuu, vist on 3 aastane. eelmine aasta sai lehetäide vastu pritsitud, õitses rikkalikult ja ka kirsse oli palju tulemas. enne viljade valmimist aga läksid kõik viljad kollaseks ja kukkusid maha. Mida peaksin sel aastal tegema, et kirsid valmiksid? Kuna peaks väetist panema ja milline on kirssidele kõige parem väetis? Olgu öeldud, et meil oli teine kirss ka, aga selle juuri käis keegi närimas.
vasula: 2010-04-09 22:13:03
kirjeldusest on raske aru saada. Kas on hapukirss? Millal viljad varisesid? Kas lehed olid normaalsed ja ei varisenud? minu kogemustel kahjustavad lehetäid hapukirssi harva. Siis peab ikka tugev lämmastikuga üleväetamine olema. Väetamisega ei eksi kui kasutada kompleksväetist, lisaks meeldib luuviljalistele lubiväetis. Sobib puutuhk, müügil on ka lubiväetist.Kõik viljapuud rõõmustavad orgaanilise väetise üle.Sobib ka värske sõnnik multsiks panduna.Lehetäisid saab putukamürkidega tõrjuda siis kui nad ilmuvad.Neile meeldivad ikka noorte võrsete mahlased lehed mida praegu ei ole.Juuri närivad mügrid. Kõik oleneb kahjustuse suurusest.
KollaneTulp: 2010-04-11 00:36:54
jah, on hapukirss. viljad varisesid siis, kui olid pooleldi valminud, mõnel oli viljaliha päris palju juba ümber, mõnel vähem. väetist ei pannud. lehed ei varisenud.
vasula: 2010-04-11 21:40:44
see võib olla kirsikärbes,siis pidid kirsid olema muhklikud. Kui oli siis talvitub kahjur kirsipuu all mullas ja lendab tänavu uuesti.Pritsida pärast õitsemist putukamürgiga 2x 10 päevase vahega.
KollaneTulp: 2010-04-12 11:41:59
mitu korda peaksin pritsima ja kas inimesele mürk kahjulik ei ole(just lapsele)?
KollaneTulp: 2010-04-12 11:42:41
ega nad muhklikud ei olnud, lihtsalt läksid kollaseks ja kukkusid maha.
meristeem: 2010-04-13 14:35:17
Tõden samuti, et raske on sellise kirjelduse põhjal häda ära tunda. Kui kirsid juba valmima hakkasid ja siis varisesid, võib oletada, et juurtega midagi lahti oli.Lehetäid( mustad) kahjustavad hapukirssi küll,need toituvad noortel võrsetel. Kui täid ära pritsiti, siis ei peaks sellist kahju olema. Peaks uurima, kas juurestik on korras või on kasvukohal midagi viga, muld ei ole liiga hapu. Kas eelnenud talvel külm juuri ei kahjustanud? Kui maapind lumeta ja külma enam kui -20 kraadi, võib ka külm juuri kahjustada. Teie kirjeldus viitab küll sellisele võimalusele. Kirsid vajavad lubiväetist, sest luuseemnega viiakse mullast palju kaltsiumi ära. Seda ei pruugi igal aastal anda. Väetada võib ka kompleks mineraalväetistega. Kui lapsed majas, ei soovita viljapuid pritsida, lehetäid saab tugeva veejoaga maha pesta või väikesel puul lihtsalt katki pigistada.
vasula: 2010-04-13 19:08:25
unustasin- mürkidel on ooteaeg, mis kulub lagunemiseks. Enamasti 20 päeva,osadel 30 päeva.Alati juhendis kirjas. On olemas NeemAzal. See on taime seemnetest valmistatud preparaat, lubatud kasutada ka mahetootmises.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.