Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

noorte õunapuude tugev tagasilõikus

Teema Lisatud
lehtpuu: 2010-04-08 21:15:07
Tere! Tehti siis minu - 10 aasaste noortele õunapuudele tugev tagasilõikus eelmine aasta, tuli palju vesivõsusid. Kuidas neid puid nüüd enam-vähem korda saada, kas tuleb need vesivõsud kõik uuesti ära võtta???? Mis saab, ise ei tea?? Oskab võib-olla keegi aidata.
opr888: 2010-04-09 20:49:42
Kes tegi tagasilõikuse?Mitu puud, mis sordid ja mida peate vesivõsuks? Miks te arvate, et asi korrast ära on?Minu üks poogitud dekoratiiv ajab tüvest altpoolt mullapiiri võsud, mida kevadel ja suvel eemaldan.Kahju pole märganud.Kahel seemnetest kasvanud puul tulid viljad 12. aastal, nende võsusid ehk juurdekasve olen ise kärpinud, ikka nii, et natuke võsust alles jääks, et oleks rohkem õisi, tõsi, sellel aastal oli ka minul latvade ülaosas eriti pikad ja otse üles suunduvad võsud ehk juurdekasvud, tuli ronida redelil.Palun, kõik mis teete, kandke üksikasjalikult märkmikku, eriti tööaeg, isegi ehmatate kuidas saak suureneb ja jõuate kiiremini lõikusega valmis.
Betula: 2010-04-09 21:33:52
Lehtpuule:varakevadeti korraldatakse paljudes kohtades viljapuude lõikuse õppepäevi-oleks tulnud õigel ajal mõnest osa võtta, siis oleks kindlasti veidi selgem pilt olukorrast. Oma viljapuudega tasub ise õppida tegelema, siis ei teki abituse tunnet. Kas alati peabki maksimaalse saagi peale välja minema? Ehk on korralikult tagasilõigatud viljapuu ka aias skulptuurne element?
opr888: 2010-04-17 19:52:50
Kui lõigata skulptuuriks, võib juhtuda nii, et mis päevel oli läbipaistev,on öösel nagu kohutav karu tagajalgadel püsti, lõuad laiali.Hii!
Pirmeli: 2010-04-17 21:18:02
Vesivõsud võta ära suvel ja edaspidi hooldagi ainult suvel. Loe lisa http://www.virkus.com/aiandus/ounapuude-loikamine
meesaias: 2010-04-23 10:14:55
Kursused ja raamatud on kena aga tõeline aialõikus tuleb ikka ise ära õppida - koos vigadega. Parim on meistri käe all nagu vanasti! Mkasa 2 kevadel kellegile, et koos lõikate ja siis õpid juba ise edasi! Primeli, mulle meeldib ikka vana ja klassikaline kevadine värk :) maitse asi! Suvisel lõikusel on ka miinuseid :)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.