Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Maasika kasvatamine kasvuhoones

Teema Lisatud
hailie: 2010-03-29 16:27:29
Teadjad inimesed, palun andke nõu. Siiani oleme kasvatanud maasikaid endatarbeks avamaal. Tekis mõte kasvatada maasikaid ka natuke müügiks. Kui nüüd üritada kasvatada maasikaid kasvuhoones (mittekõetav), siis kas see annaks mingisuguse eelise. 1. Pean silmas, et kui palju varem saaks vilju võrreldes avamaal kasvatamisega? 2. Kas kasvuhoone jaoks on spetsiaalsed sordid (kas nt. Polka sobib?) 3. Millised on põhilised plussid ja miinused kasvuhoones kasvatamisel võrreldes avamaaga? 4. Kas kasvuhoone maasikataimi peaks kastma ka nt. talvel (puhkeseisund)? Küsimusi tuli nüüd palju, kuid järsku viitsite vastata. Tänud ette!
Kaia: 2010-03-29 18:41:53
Panin eelmise aasta kevadel kasvuhoonesse maasikad kasvama. Sordinimed: "Polka", „Boynti". Istutasin taimed 8. mail ja esimesed maasikad lapselapsele sain enne jaanipäeva. Kasvuhoone (klaasist) ei ole köetav. Vilju sain ühelt taimelt 6-8. Minu meelest päris hea tulemus ju, sest taimed olid istutades imeväikesed ja mõtlesin isegi, et ei tea kas asja saab, kasvuhoones olev kuumus ja kuivus võtab ära..Avamaale istutatud samade sortide maasikataimed nii hästi ei kandnud. Selle aasta sügiseks oskan ehk enamat kirjutada, minu kogemused on praeguseks väikesed, kuid tundub, et kasvuhoones valmivad taimed kiiremini, vilju on rohkem. Miinuseks on kastmisvajadus, sest kasvuhoones on ju palav. Kastsin üle päeva. Aga see polnud raske, sest kasvuhoonet tuleb nagunii iga päev avada ja sulgeda ja tomatid-kurgid jm vajavad nagunii kastmist. Talvel ma taimi kastnud ei ole, kuid nüüd, märtsi lõpus käisin vaatamas ja tundub, et kaevan lähematel päevadel maasikate ümbruse pehmeks ja kastan ka, sest päeval on kasvuhoones päris palav ja see kuivatab mulda. Siis viskan valge katteloori igaks juhuks peale. On varjuks ja kaitseb öise suurema külma eest. Ma ei tea, on mu kirjutatust üldse kasu, kuid tegin seda ikkagi. Katsetada on vahva. Ma pean ka külvamise, saagi kasvamise ja valmimise ning koristamise kohta päevikut-hea vaadata ja uut malli võtta ning mulle nii meeldib jägida aasta-aastalt kogu seda taimedega toimuvat.
annimanni: 2010-03-30 12:17:39
minul juba aastaid mõned taimed kasvuhoones. Kõige suurem probleem on meil aga sipelgad. Oma paar taime suretasid nad välja. Maasikaid hakkasime saama aga suht varakult, mäletamist mööda isegi enne jaanipäeva. Viljad jäid meil aga väikseks. Talvel kastnud ei ole, küll aga kohe kui soojaks läheb.
Babette: 2010-03-30 12:31:03
Ei taha küll halba ette kuulutada, aga jälgi taimi tähelepanelikult lesta suhtes!
ints80: 2010-04-01 21:49:05
kasvatuses ja saagikuses on väga oluline kastmine ja sammuti ka vee kvaliteet.Loomulikult ka väetamine ja sobiv pinnas.Loomulikult saab kasvuhoone maasikas varem valmis.Lisaks ei kahjusta marju ka vihm ja vihmaga sajab alla ka igast jama ,mis võib saaki kahjustada.Kui paned kasvuhoonesse frigo taimed,siis 2 kuu pärast saad ka saaki.soovitan väga sonatat.suured korralikud ja väga hea maitsega marjad.ise kasvatan eid avamaal.Küll aga võib neid edukalt pana ka kasvuhooesse.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.