Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

taimed terrassil

Teema Lisatud
Anni: 2004-10-24 12:31:23
Tere! Selline mure - talv on tulemas, kuidas valmistada talveks ette igihaljaid puid, mis on istutatud plastmasspottidesse terrassil? Keldrisse viimise võimalus kahjuks puudub.
Anni: 2004-10-24 12:34:05
Leidsin siit vanematest teemades analoogse küsimuse, seetõttu tahaks täpsustada, et kahjuks puudub ka maasse kaevamise võimalus. Kas soojustav materjal tuleks keerata siis ümber poti?
Aiatark: 2004-10-26 00:44:18
Potis maa peal olevate taimede juurestik on ilma katmata pakase vastu kaitsetu. Külgedelt pääseb külm juuri kahjustama. Eri okaspuuliigid ja -sordid on muidugi külma suhtes erineva vastupidavusega, kuid 10-20 kraadine pakane suudab juurtele üsna palju pahandust põhjustada.
Ega Annil muud üle jää, kui tuleb pott ümberringi soojustava materjaliga mitmekümne cm paksuselt ümbritseda (nt panna potikõrgune raamistik või rõngas ümber poti). Soojustajana võib kasutada nt õhkkuiva turvast või saepuru. Samuti vajab potis olev juurepall pealt katmist. Kui terrassi põrand on õhuke ja maapinnast kõrgemal, peaks soojenduskiht ka poti alla saama.
Tiina: 2006-04-24 17:32:47
Tahaksin oma korteri terrassil kasvatada pottides ka mitmeaastasi taimi, näiteks elupuid, mägimändi, pukspuud... Kas vastab tõele, et pottides nad siiski ei ela talve üle, sest juured külmuvad läbi, või on siiski mingitel tingimustel võimalik neid külmumise eest kaitsta?
rigidik: 2006-04-24 19:33:43
Mina kasvatan rõdul juba mitmendat aastat elupuud ja pole hullu midagi juhtunud. Lihtsalt tuleb tema eest hästi hoolitseda, teda talveks hästi ette valmistada - väetada jne. Ja kevadel varjutada. Ühesõnaga: hoolitsemist ja jändamist on ehk pisut rohkem kui maasse istutatud puu puhul, aga muud pole hullu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.