Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Paju pistoksad

Teema Lisatud
k2nnud: 2009-11-15 15:21:40
Sooviks teada, et kui kaua säilivad paju pistoksad ja kuidas oleks neid kõige parem säilitada ennem istutamist?
Betula: 2009-11-15 17:02:16
Pika staaziga aianduse inimesed on täheldanud, et paju on igatpidi kevade taim. Sügisesed istutused tavaliselt ebaõnnestuvat.Sellised kogemused on isegi meie kliimas kindlate pajutaksonitega nagu nt. rabe remmelgas 'Bullata'. Ka tema sügisel istutatud puuhakatised olevat end halvasti tundnud ja tihti kevadel hukkunud. Aga pistoksi saab alati ka nt. niiskes liivas,turbas või väiksemas koguses külmkapis niiskesse paberisse ja kilekotti pakituna. Parim olevat hoopis niiskes samblas hoida, siis ei polevat ohtu hallitama minekuks.Pole ise veel samblas hoidmist katsetanud. Kuid eelmise aasta jõulueelselt jäi tuppa pajuvitstest punumiseks toodud pajutaksoni'Urali'oksi üle ja panin nad ämbrisse vette ja abihoonesse. Seal nad isegi aeg-ajalt külmusid ämbris läbigi, kuid kevadel hakkasid rõõmsalt juurduma ja kõigist kasvas uus puuhakatis. Pajud just juurduvadki hästi vees. Ja juba varakevadel võib nad jahedamasse ruumi vette juurduma panna, siis hiljem potti istutada ja suve hakuks on nad korralikult potis juurdudagi jõudnud. Siis saab juba õue istutada.
cirrus: 2009-11-20 12:03:50
mitte kõik pajud ei juurdu hästi, aga "Bullata" on mul juurdunud probleemideta. Isegi ei mäleta, kuidas neid täpselt tegin, aga arvatavasti suskasin parajad oksad lihtsalt niiskesse mulda. Võite proovida: võtke paar pliiatsi jämedust oksa umbes 4-5 pungaga ja tehke lõige mõlemast otsast umbes 1 cm kauguselt ning susake niiskesse aiamulda pisut viltu. Kevadel on näha, kas tulevad lehekesed külge või mitte. Enne neid liigutada ei tohiks kui hilissügisel.
Betula: 2009-11-20 16:37:46
'Bullata' kevadel juurutamisega pole probleeme olnud. Vees pidid ikka paremini algselt juurduma. See on pikema kogemusega tegijate tähelepanek. Meil tuntavatest pajudest vaid raagremmelgas ja tuhkurpaju ei lähe pistoksast kasvama. Tuhkurpaju sorti 'Tricolor' olen teinud haljaspistikust jaanipäeva paiku. Raagremmelga sorte paljundatakse ju peamiselt pookimisega. Liik ise paljuneb seemnetest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.