Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

jaapani vaher

Teema Lisatud
kirsi83: 2009-10-11 22:53:14
Mul on üks neist punaste lehtedega vahtratest, mida vist tuntakse jaapani vahtra nime all. Ostes oli sildil alnult märge 'Acer'.Ostsin ta kevadel, seega ca pool aastat tagasi. Ostes oli tal kolm haru, kuid selle poole aasta vältel on ta pikemaks kasvatanud vaid üht haru,ja sel omakorda harusid tekkinud pole. See üks haru on juba sama pikk kui ostes terve taim oli. Kas peaks pikka oksa lõikama, et harunema hakkaks? Ja mis võiks olla põhjuseks et ta teisi harusid kasvatanud pole?
MAMMI: 2010-10-15 11:44:34
Mul 0n Acer palmatum "Dissectum Garnet". Olen teda potis hoidnud ja siis verandale pannud.Kas keegi võib öelda,kas riskiks teda välja istutada .Kas ta elaks talve üle?Potis ta pole mul millegi pärast suuremaks kasvanud, pealegi lähevad millegipärast lehed valgeks.On ehk mullas viga või vaja millegagi väetada, kui , siis millega.Olen talle andnud ka väetist.
Helianthus: 2010-10-15 13:25:45
Ma ei ole kindel, et ta meil ellu jääks, kuna ta külmakindlus on kuni -23 kraadi (6. tsoon), kuid kui väga tahta, siis väga hoolikalt katetuna. See on muidu kämmalvahtra kohta, kuid lugesin inglisekeelse lehekülje mingist artiklist, et 3-5 aastane (see sama sort - Dissectum Garnet) puu võib taluda ka kuni -30 kraadist külma ehk 5. tsoon. Parem karta kui kahetseda.
Katrin07: 2010-10-15 20:21:05
Kämmalvahtrat võib proovida küll õues kasvatada, aga ta vajab hästi kaitstud ja sooja kasvukohta, ning talveks kindlasti korralikult katta. Olen kasutanud katmiseks turvast. Võib veel ka pakasekangast ümber panna. Kämmalvahtra lõhislehised sordid (just seesama 'Dissectum' näiteks)kipuvad aga olema veel hellikumad. Seega, katsetada võib, aga tuleb arvestada, et ta ei pruugi vastu pidada. Potis vajab ta kindlasti igal aastal ümberistutamist ja väetamist, lihtne on kasutada osmogootväetisi, mis on pika toimeajaga, tuleb ümber istutades lihtsalt mulda segada ja rohkem pole sel hooajal väetada vajagi. Ka potiga suveks õue tõstes leida talle ikka soe ja valge kasvukoht. Talvel võib hoida jahedas, 10-13 kraadises kuivas ruumis, ja mitte lasta läbi kuivada. Kui õues kasvatada, siis maja seina ääres peenras, näiteks mingi okaspuu kaitsva tiiva all, või suurte kivide kaisus võib ju üritada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.