Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

eriline roosiliik

Teema Lisatud
kastan: 2009-09-06 21:55:20
Suvel laadalt Leedulastelt ostetud roosi kohta ei ole leia netist infot.Mida teha edasi talvel? Kuidas saab katta? Kas müts pähe?Kuuseoksi ju varre latva ei pane.Kallutades aga murdub vars? Roos on ebatavaline, kimbus kollaseid väiksemaid (u 20) õisi ja õiepungi kasvab nii 1,5 meetrise pika peene varre otsas kimbuna. Õitseb praegu toretsevalt teist korda juba suve jooksul. Nime ei tea, sain kingiks. Kellel on kogemusi? Olen tänulik igasugust infot saades.
theodora: 2009-09-07 08:41:23
kui on roniroos,siis seda ei saagi kohe painutada,see protseduur käib nii,et algul seod ta lahti ja painutad natuke,siis nädala pärast saad veel natsa painutada ja lõpuks ta laseb ennast täitsa kaardu painutada.Aga kõigepealt ,oktoobri algul tuleks roosi mullata,katta tuleks alles nov-is.
Caroliina: 2009-09-07 18:42:31
Minu arvates on tegemist tüviroosiga, kui kirjeldad, et 1,5m varre otsas õied kimbuna... see vars paindub küll, kui järkjärgult painutada. Soovitan sul lugeda tüviroosi hooldamisest.
Christi1000: 2009-10-30 07:33:57
Kirjelduse järgi tundub tõepoolest, et on tegemist tüviroosiga. Neid istutades tuleks juba mõelda katmise peale - mistõttu tuleks istutada taim kergelt viltu. Suvel painutada sirgeks ja talveks maha. Kui on tegemist õrnema sordiga, siis võib isegi istutada suuremasse potti. Ilmade külmenedes on üks võimalus viia taim külma keldrisse. Kui seal kipub aga liiga soe olema, siis on isegi mõtekam terve roos tavalises kasvuhoones külili keerata ja üleni mulla alla kaevata. Teile aga soovitan ikkagi ettevaatlikult roosi painutama hakata. Tüviroosi pookekoht asubki sealsamas 1,5 m kõrgusel. Meie talvede juures ei ole eriti tõenäoline, et katmata taim vastu peaks.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.