Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuu suvine lõikamine

Teema Lisatud
algaja08: 2009-07-14 20:47:54
Lugesin täna maakonna lehest, et õigem on lõigata õunapuid suvel kuni augusti lõpuni siis ei pidavat tulema vesikasvusid nagu seda on kevadise ja sügisese lõikamise järel.Praegu aeda vaadates on küll tunne ,et nagu poleks kevadel puid lõiganudki ,vesikasvud lausa vohavad muide oli nii ka eelmisel aastal.Mida arvavad asjatundjad sellest suvisest lõikamisest...
Aiatark: 2009-07-14 22:18:58
Puu kasvujõu säästmiseks ning suunamiseks murtakse suvel välja või pintseeritakse mittevajalikud võrsed, mis järgmisel kevadel nagunii ära tuleks võtta. Suvine lõikus (eriti just kevadsuvine) kahandab puu jõu- ja toitainevarusid ning piirab sellega võrsete kasvu. Lõikust (võrsete äramurdmist)alustatakse niipea, kui lehekaenaldes hakkavad arenema pungad (silmad), s.t võrsed on 5-10 cm pikkused. Liigse kasvu mahasurumiseks lõigatakse isegi kohe pärast lehtede täiskasvamist. Jätmaks puule piisavalt aega talveks valmistumiseks, lõpetatakse suvine lõikus hiljemalt juuli lõpus-augusti alguses. Suvine lõikus soodustub allesjäänud võrsetel õiepungade arengut.
Ja veel... Liigsed võrsed hakkavad varjutama ka vilju. Eriti oluline on see punaseviljaliste sortide puhul. Kui vili saab intensiivset päikesevalgust, muutub ta juba mõne päeva pärast punaseks.
algaja08: 2009-07-16 21:00:03
Tänud Aiatark...
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.