Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Tüve küljest on koor lahti

Teema Lisatud
kriimu: 2009-04-11 17:43:01
Sai 2 aastat tagasi punane vaher maha istutatud. Pungad on küll küljes, aga tüve küljest on koor lahti kuni oksteni. Millest see on ja mida teha? Aitäh ette vastajatele.
Aino: 2009-04-12 15:15:54
Seda on ennegi juhtunud meiele sissetoodud üleväetatud puudega , kellele meie talved ei sobi alati. Ilma puud ise nägemata on raske otsustada, kas kohe ära põletada või oodata. Kindluse mõttes soovitan oodata, vaadake, kas puu lehtib normaalselt, kas tal on piisavalt elujõudu uue koore kasvatamiseks. Võite kaasa aidata tüve pookevahaga määrides ja võra vähendades (tagasi lõigates).
theodora: 2009-04-13 09:52:13
Mul on jälle noorel männil koor kas ära söödud või ei tea,mis juhtunud,maapinnast ülespoole umbes 10 cm.Nagu noaga ära lõigatud.Männi okkad on juba kahvatud.Mätsisin selle koha samblaga kinni,kas keegi oskab öelda,saab teda veel aidata või ei?
Betula: 2009-04-13 12:23:28
Sel talvel on koletul kombel hiired taimede kallal oma hambaid nüritanud (või teritanud?). Nii madal kahjustus ilmselt ka nende hammaste töö. Kui koor ümber tüve kõik maha näritud, siis suurt lootust pole. Juure- ja kännuvõsusid ajavatel taimedel on lootust uuesti end taastada, kuid okaspuudel see ei toimi.
theodora: 2009-04-13 16:05:43
tänud Betula vastamast!kahju muidugi väga,sest puukene jõudis juba eelmisel aastal oma esimese käbigi saada.
Aiatark: 2009-04-13 16:41:06
Hiirekahjustusi on sel talvel tõesti rohkem märgata. Viljapuutüved olen sügisel näriliste peletusvärviga kuni mullapiirini üle pintseldanud ja neid pole siiani puudutatud. Seda värvi võib ka muudel puudel-põõsastel kasutada. Tüvi jääb, tõsi küll, ka suveks veidi valkjaks.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.