Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Curcuma alismatifolia

Teema Lisatud
nelladella: 2009-03-16 22:51:46
Ostsin kauplusest ühe vahva taime mugula.Pakki avades oli üllatus suur..oodatud sibula asemel peitus pakis midagi naljakat-suurem emamugul ja neli tema külge kinnituvat pisimugulat.Kokku moodustas see asjandus püramiidi.Pikale eeljutule nüüd küsimus:"Mis pidi ma ta mulda istutan ja kas selle taime kohta ka eesti keelset informatsiooni kusagil leidub?".Oleksin ülimalt tänulik.Aitäh!
Sulev: 2009-03-17 07:33:29
Curcuma alismatifolia on üks kollajuure liik, millel eestikeelset vastet veel pole. Eesti keeles pole temast seni ei raamatutes ega internetis midagi kirjutatud. Liigiepiteet "alismatifolia" tähendab otsetõlkes "konnarohulehine". Risoomil peaks olema näha eelmise aasta varrejäänus (sügisel mugula peal olev vars kuivas ja lõigati maha). Sellel aastal peavad nii ema- kui tütarmugulad uued varred või lehed ajama ning mingid pungaalgmed peavad olemas olema. Pungad peaksid istutamisel ülespoole jääma. Kui neid aga veel näha pole, siis soovitan püramiidi terava tipuga ülespoole istutada. Ega taim ka siis hukku, kui risoom või mugul valepidi mulda saab.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.