Silvi: 2004-09-14 08:21:39 Kas keegi teab kuidas tehakse mahla arooniast kirsilehtedega.Tänud ette |
matilde: 2004-09-14 15:20:41 Vanasti vaesel ajal võtsime ämbritäie arooniaid,lisasime umbes-täpselt 200 g sidrunihapet,kirsilehti(mida rohkem,seda uhkem)ja keeva vett(umbes 4-5 liitrit)Segu tõmbas kaetult 24 tundi.Järgmisel päeval segu kurnati ja keedeti suhkru lisamisega kas mahlaks või siirupiks.Sellest siirupist oli väga hea morssi teha. |
ingrid: 2004-09-15 22:52:08 ...ja väga hea maitsega on. tegin venna jaoks, sest tal kõrge vererõhk.soovitan soojalt! |
Kristina: 2004-09-17 16:24:21 ..olen algaja hoidiste tegija ja see aroonia-kirsi siirup tundub ahvatlev väljakutse aga hirmutab see 200 g sidrunihapet , kas peabki niipalju olema . |
Aiatark: 2004-09-17 17:45:05 Tõesti, 20 g sidrunhapet on üks supilusikatäis. Soovituses öeldud 200 seega 10 lusikat. Kas mitte eksimine ühe nulliga? |
ingrid: 2004-09-19 22:05:41 mina panin maitse järgi.
|
Kaia: 2004-10-03 16:03:36 Sidrunhappe asemel võiks panna hoopis ebaküdooniat umbes 10 tk 6 liitrile kurnatud mahlale. Enne keevale mahlale lisamist tuleks ebküdoonial eemaldada seemned. Suhkrut panin 6 liitrile 24 klaasitäit. Tuleb hea siirup |